112

Gemeente Haarlem gaat fietsveiligheid Leidsevaart onderzoeken na dood 17-jarige Sam

Foto: Wim Meijer Fotografie

De gemeente Haarlem gaat naar aanleiding van het ongeval van de 17-jarige Sam van vorige week een onderzoek starten naar de veiligheid van het fietspad langs de Leidsevaart. Dat meldt mediapartner NH Nieuws.

De gemeente moet wel eerst het onderzoek van de politie afwachten. “Het gaat even duren voordat we weten wat er aan de hand is en hoe het zover heeft kunnen komen. Als we die puzzelstukjes bij elkaar kunnen leggen, kunnen we bepalen of er aanleiding is om iets te doen aan de fietsveiligheid van dat gebied. En als blijkt dat die er is, gaan we ermee aan de slag”, aldus een woordvoerde van de Haarlemse burgemeester.

Voorzitter van de Fietsersbond Regio Haarlem RenĂ© Rood zegt dat dit stuk langs de Leidsevaart voor veel fietsers onveilig aanvoelt. “Maar dat is het in principe niet”, aldus Rood. “Gevoelsmatig wordt het als een gevaarlijke route ervaren omdat het een smal pad is. Je wordt naar de zijkant gedrukt als er fietsers voorbijkomen. Maar als je niets geks doet, dan is het een veilig pad. Een oplossing zou kunnen zijn om het fietspad te verbreden en de rijbaan iets versmallen.”

Medeleven
Burgemeester Jos Wienen heeft inmiddels zijn medeleven betuigd aan de familie van Sam. “We leven ontzettend met de familie mee”, aldus zijn woordvoerder. De petitie voor hekjes langs de Leidsevaart die zaterdagavond door een buurtgenoot werd gestart, is inmiddels meer dan 23.000 keer ondertekend. De woordvoerder laat weten dat Wienen bereid is om de petitie in ontvangst te nemen zodra die is afgerond.

Reacties

Cookieinstellingen