Herdenkingstocht voor overleden Sam: geen ‘stille tocht’ ‘wandeling voor Sam’

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het ongeval van de 17-jarige Sam uit Overveen heeft veel losgemaakt in de regio, een buurtbewoner heeft daarom het initiatief genomen om woensdagavond een herdenkingstocht voor de overleden tiener te houden. De wandeling begint om 18.30 uur bij station Heemstede-Aerdenhout en eindigt bij de Leidsevaart in Haarlem.

Voor de familie en nabestaanden van Sam is het verlies nog moeilijk te bevatten. “De familie is diep bedroefd en moet het allemaal nog verwerken”, laat woordvoerder Saskia van Buuren weten. Sam raakte in de nacht van woensdag op donderdag vermist nadat hij een feestje in Heemstede verliet. Na een grote zoekactie werd zijn lichaam vrijdag gevonden in de Leidsevaart.

Volgens Van Buuren waardeert de familie dat er in de regio wordt meegeleefd met het verlies van Sam. “Eerst met het zoeken naar hem, en later met het neerleggen van bloemen.”Saskia van Buuren, woordvoerder familie van Sam: “De familie van Sam zal zelf niet meelopen met de tocht en er zullen geen toespraken worden gehouden. Het is nog veel te vers, het nieuws van afgelopen vrijdag. Waar eerst nog hoop was dat Sam nog gevonden kon worden, kwam daarna het verschrikkelijke nieuws over het verlies. Het verzoek van de familie is dan ook om na de wandeling met rust gelaten te worden om het in persoonlijke kring te kunnen verwerken.”

De gemeente Haarlem heeft toestemming gegeven voor de tocht en de politie zal de tocht waar mogelijk begeleiden.

Reacties

Cookieinstellingen