Meer positieve tests dan ooit in regio Haarlem, piek nog niet bereikt

Foto: Pixabay

De regio Haarlem volgt de landelijke trend waarin het hoogst aantal positieve coronatests zijn vastgesteld, zo blijkt uit de cijfers van het RIVM.

(bron: NH Nieuws)

De afgelopen twee weken viel in onze regio vooral de gemeente Bloemendaal op. Daar testten gemiddeld gezien veel meer inwoners positief ten opzichte van Haarlem, Zandvoort en Heemstede. Het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis moest worden opgenomen, bleef tot nu toe relatief laag.

In Bloemendaal werden de afgelopen twee weken 620 inwoners positief getest, het hoogste aantal tot nu toe gemeten in de tweewekelijkse cijfers van het RIVM. Dat betekent bijna 2641 positieve gevallen per 100.000 inwoners. In de omliggende gemeenten Haarlem, Zandvoort en Heemstede ligt dat getal iets lager. Maar ook daar is de afgelopen twee weken het hoogst aantal positieve tests vastgesteld sinds het uitbraak van de coronapandemie.

Opvallend is dat het aantal ziekenhuisopnames van coronapatiƫnten tot nu toe laag is gebleven ten opzichte van de toenemende besmettingscijfers. In de hele regio zijn de afgelopen twee weken 17 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Twee inwoners van de gemeente Haarlem overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Landelijk is het aantal positieve tests de afgelopen week met 77 procent toegenomen in vergelijking met de week daarvoor. De daling van het aantal ziekenhuisopnames lijkt iets af te vlakken.

Klik HIER om verder te lezen bij mediapartner NH Nieuws.

Reacties

Cookieinstellingen