Haarlemse horeca morgen tussen twaalf en vijf ‘open’: er wordt alleen gewaarschuwd

Foto: Charles Duijff

De Haarlemse horeca is het beu en wil uit actie morgen de deuren openen. Dat is een oproep die horeca-ondernemer Martijn Bevelander heeft gedaan. Nu de burgemeester heeft toegezegd tussen twaalf en vijf alleen te zullen waarschuwen, geven veel zaken gehoor aan die oproep.

(bron: NH Nieuws)

Burgemeester Wienen laat weten dat opengaan niet mag, maar hij snapt de enorme teleurstelling en snapt ook als er acties komen. “Als er morgen tussen twaalf en vijf openstellingen zijn, dan krijgt de zaak een waarschuwing met de mededeling dat de zaak moet sluiten. Blijf je open tot na vijven. Dan volgen er verdere sancties.”

Bevelander vindt het besluit van Jos Wienen moedig. “Ik vind dit sympathiek. Hij legt zijn ballen op het hakblok.” Bevelander ontvangt veel reacties van collega’s in allerlei appgroepen.

Ook denkt hij dat de actie van eerder vandaag van horecaondernemers die hun kokskleding in de vorm van kruis op de Grote Markt te leggen, deels te maken heeft met de steun van de burgervader. Dat de zaken volgens Bevelander tussen twaalf en vijf ‘open’ mogen, vindt hij ook een duidelijk signaal naar Den Haag.

Reacties

Cookieinstellingen