Tata Steel Chess Tournament 2022 van start

vlnr: Anish Giri, Magnus Carlsen en Jorden Van Foreest
Foto: Tata Steel

Morgen starten 28 schaakgrootmeesters in Wijk aan Zee aan de 84e editie van het Tata Steel Chess Tournament. Vandaag vonden daar de opening en de loting plaats van het toernooi dat bekend staat als het ’Wimbledon van het schaken’.

In de Tata Steel Masters speelt Jorden van Foreest, de winnaar van afgelopen editie, morgen tegen Nils Grandelius uit Zweden. Anish Giri speelt tegen Praggnanandhaa uit India, met 16 jaar de jongste speler in de Tata Steel Masters. Esipenko speelt tegen Carlsen, die hij vorig jaar verrassend wist te verslaan. Een andere partij die veel aandacht zal trekken is die van Fabiano Caruana tegen Sergey Karjakin. Beiden hebben het Tata Steel Chess Tournament al een keer gewonnen en hebben tegen Carlsen om de wereldtitel gespeeld. Met 13 speelrondes is het Tata Steel Chess Tournament het zwaarste schaaktoernooi ter wereld. De laatste ronde wordt gespeeld op zondag 30 januari.

Coronaproof
Ook het afgelopen jaar is er vooral online geschaakt. De grootmeesters en schaakliefhebbers van over de hele wereld kijken dan ook reikhalzend uit naar het toptoernooi, waarbij eindelijk weer achter het bord wordt geschaakt. Net als vorig jaar is de speelzaal volledig coronaproof ingericht. Staf en schakers worden voorafgaand aan en tijdens het toernooi getest op corona, de grootmeesters hebben een aparte ingang en spelen op een podium waar verder alleen de arbiters toegang tot hebben.

Het laatste nieuws en informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com.

Reacties

Cookieinstellingen