Ban is gebroken: na 3 maanden eindelijk weer 3 punten voor Telstar

Telstar heeft eindelijk weer reden tot juichen (beeld uit eerdere wedstrijd)

De afgelopen tien wedstrijden kreeg Telstar het niet voor elkaar om te winnen, maar daar gisteravond verandering in gekomen. MVV uit Maastricht werd in Velsen-Zuid met 2-1 verslagen. Glynor Plet en Özgür Aktas tekenden voor de Telstar-goals.

Als het moest gebeuren dan was het ook wel gisteravond tegen MVV. Net als Telstar had ook de club uit Maastricht al lange tijd niet meer de smaak van de overwinning geproefd. Was het Telstar dat op 18 oktober z’n laatste driepunter pakte tegen Jong PSV, ook MVV moest het al 7 wedstrijden lang doen zonder overwinning. Dus op papier leek het geen onmogelijke opgave voor het team van Andries Jonker dat, overigens net als vorige week, voortvarend uit de startblokken ging.

En ook net als vorige week was het weer de Glynor Plet die al in de 8e minuut zorgde voor de 1-0 voor de Velsenaren. Na alleen voor MVV-keeper Romain Matthys te zijn gezet door Ozan Kökcu schoof hij de bal tussen de benen van de doelman door: 1-0.

Ook na de snelle goal bleef Telstar de betere ploeg wat zich in de 26e minuut uitbetaalde toen verdediger Özgür Aktas een hoekschop van Sven van Doorm binnenkopte.

In het laatste kwartier van de eerste helft en ook de hele tweede helft bleef Telstar de ploeg met de beste kansen. Deze leidden echter niet tot een derde mandje aan het scorebord voor de Witte Leeuwen. Tegen de veldverhouding in waren het de bezoekers uit Maastricht die in de blessuretijd van de wedstrijd toch nog terugkwamen tot 2-1 toen Clint Essers  de bal achter Ronald Koeman Jr. wist te koppen.

Gelukkig voor Telstar bleef het daar wel bij, waarmee de eerste driepunter in drie maanden kon worden bijgeschreven.  Door de overwinning op MVV staat Telstar nu op de 13e plaats van de keuken Kampioen Divisie.

Volgende week voor een zwaar weekje voor Andries Jonker en zijn mannen; eerst mag worden afgereisd naar Eindhoven voor de achtste finale van de KNVB-beker tegen PSV, en zondag komt Jong Ajax op bezoek in Velsen.

Klik HIER voor het wedstrijdverslag en het interview na de wedstrijd met Telstar-traineer Andries Jonker van mediapartner NH Nieuws.