112

Meerdere autobranden in Haarlem

Foto: Nieuwsfoto

De brandweer van Haarlem heeft afgelopen nacht tweemaal uit moeten rukken voor autobranden. De eerste melding was om 00.30 uur en betrof een autobrand aan de Jan Gijzenkade. Een half uur later was het opnieuw prijs, nu aan de Zomervaart.

Aan de Jan Gijzenkade raakte een auto door brand beschadigd. Toen de brand werd ontdekt had de eigenaar kort daarvoor de auto geparkeerd. Het was de eigenaar zelf die de brand ontdekte omdat de auto tegen een andere auto was gerold. De man heeft de auto op de handrem gezet en de deuren gesloten.
Bij aankomst van de brandweer woedde het vuur aan de binnenzijde van het voertuig. De brandweer heeft de auto geopend en de brand geblust.
Mogelijk is de brand veroorzaakt door een technisch mankement.Een half uur later moest de brandweer opnieuw in actie komen op de Zomervaart. Rond 01:00 uur stond daar geparkeerde auto in brand. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit de achterzijde van het voertuig. De brandweer heeft de vlammen snel weten te doven.
De oorzaak van de brand is nog onbekend. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen