Toch in twee richtingen fietsen over Zandvoortse boulevard?

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het college van Zandvoort heeft voorgesteld om toch tweerichtingsverkeer voor fietsers toe te staan op de vernieuwde boulevard Paulus Loot. Verder moeten auto’s volgens burgemeester en wethouders in dezelfde richting blijven rijden zoals voorheen, dus van noord naar zuid. Al geruime tijd is er discussie over de meest veilige route voor auto’s en fietsers over de boulevard.

Op de boulevard zijn de werkzaamheden nog in volle gang. Later in het voorjaar, is parkeren alleen nog mogelijk aan de kant van de woningen en niet meer aan de zeekant. In het allereerste ontwerp werd voorgesteld om fietsers voortaan in twee richtingen te laten rijden en gemotoriseerd verkeer in één richting, van noord naar zuid. De provincie vond dat ook de meest veilige optie en wilde daarom ook een subsidie van ruim 8 ton verlenen. Fietsers vanuit twee richtingen zouden automobilisten ook langzamer laten rijden.

Omdat een deel van de raad er toch anders over dacht werd vanuit de raad éénrichtingsverkeer voor fietsers voorgesteld aan de provincie. Die ging daar niet mee akkoord en dreigde de 8 ton subsidie zelfs in te trekken.

Klik HIER om verder te lezen bij mediapartner NH Nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen