112

Zeer grote brand in paintballcentrum Hillegom

Foto: Nieuwsfoto

Een zeer grote brand die zondagavond rond 22.00 uur uitbrak in een paintballcentrum aan de Leidsestraat in Hillegom is onder controle. Vanmorgen werd rond 5.30 uur het sein brandmeester gegeven. Wel is de brandweer nog druk bezig met nablussen. Daarbij is nog steeds sprake van de nodige rookontwikkeling. Het painballcentrum is volledig in de as gelegd.

(bron: ANP / Nieuws.nl)

Bij de brand kwam kwam veel rook vrij, die over de wijk Elsbroek trok. De veiligheidsregio adviseerde mensen die last hadden van de rook ramen en deuren te sluiten. Een meetploeg van de brandweer hield het rookbeeld in de gaten. Daarbij werden geen verontrustende waarden gevonden. Maar de veiligheidsregio benadrukte op Twitter dat rook inademen altijd ongezond is.

De bluswerkzaamheden richtten zich lange tijd op één laatste brandhaard. Die bevond zich in een koelcel en was daardoor moeilijk bereikbaar. Er is volgens de beschikbare informatie geen asbest vrijgekomen bij de brand. Ook zijn er geen mensen, huisdieren of vee gewond geraakt.

De N208 en de kop van de N207 (nabij Hillegom) werden allebei lange tijd afgesloten in verband met de brand. De veiligheidsregio verwachtte rond 5.30 uur dat het afgesloten kruispunt van de twee wegen rond 6.00 uur weer vrijgegeven zou worden voor het verkeer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen