Opheffen lockdown goede stap, nu doorpakken voor nachthoreca

Foto: Charles Duijff

Het Kabinet kondigt in de volgende persconferentie hoogstwaarschijnlijk aan de horeca onder voorwaarden weer te openen voor het publiek. FNV Horeca is blij dat het Kabinet zich heeft beseft dat langer dicht blijven van de horeca géén optie meer is in onze samenleving.

Bron FNV horeca:

Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “Het is goed om te zien dat het Kabinet eindelijk oog en oor heeft voor signalen uit de horeca. Er wordt nu enig perspectief geboden, maar hiermee zijn we er nog niet. Na deze eerste stap moet het Kabinet wat ons betreft doorpakken zonder daarbij onnodig terughoudend te zijn. Denk aan het opheffen van de beperkingen in o.a. de nachthoreca, want die voelen weinig tot niets van de aanstaande versoepelingen.”

FNV Horeca gaat ervan uit dat dit de laatste lockdown voor de horeca is geweest. Vlek: “Dit nooit meer! De horeca is een veilige omgeving voor werknemers, ondernemers en gasten om in te werken, te recreëren en te verblijven. Alle medewerkers en bedrijven kijken er reikhalzend naar uit om de horecadeuren weer te openen en hun gasten een onbezorgde tijd te bezorgen. De opening van de horeca zorgt daarnaast ook voor meer werkzekerheid voor de medewerkers. Hopelijk kan dit de massale uitstroom van personeel uit de horeca een halt toeroepen.”

FNV Horeca verwacht van het Kabinet dat het zich gaat focussen op een visie voor de middellange termijn om te voorkomen dat de horeca nog eens in zo’n dramatische positie terecht komt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen