Telstar Vrouwen terug in Eredivisie vrouwenvoetbal

Afgelopen week werd bekend dat de KNVB het vrouwenteam van Telstar heeft toegelaten tot de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Doordat ook Fortuna Sittard wordt toegevoegd aan de hoogste vrouwenvoetbalcompetitie van ons land bestaat deze vanaf komend seizoen uit 11 teams.

Voor Telstar is het de tweede keer dat er een vrouwenteam deelneemt aan de nationale competitie. Eerder gebeurde dat van 2011 tot 2017, toen onder de naam VVNH. In 2017 verhuisde het damesteam naar Alkmaar en ging verder onder de naam VV Alkmaar.

Sinds het vertrek van de dames naar de Kaasstad is het vrouwenvoetbal steeds populairder geworden. Dat is ongetwijfeld een gevolg van de successen van het nationale dameselftal. Het heeft ertoe geleid dat bij Telstar de ambitie om toch weer deel te gaan nemen in de nationale Eredivisie van het vrouwenvoetbal is blijven voortleven.

De afgelopen jaren is er hard aan gewerkt, en met succes. Het is de club gelukt om in samenwerking met DSS een opleidingstraject op te zetten, de benodigde financiële middelen te werven en een elftal op de been te krijgen dat nu door de KNVB is toegelaten tot de Eredivisie.

IJmond Nieuws ging deze week langs bij een gelukkige Hans de Winter, trainer coach van de Telstar vrouwen, voor een uitgebreid interview.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen