Overveen ‘beste station’ van Nederland; ook Santpoort-Zuid en Haarlem in de top

Foto: Wikipedia

Station Overveen is door de NS uitgeroepen tot beste station van Nederland. Uit onderzoek in opdracht van de spoorwegmaatschappij is gebleken dat reizigers het station gemiddeld beoordelen met een 8,2. Hiermee scoort Overveen beter dan de nummers 2, 3 en 4: Driebergen-Zeist, Valkenburg en Rotterdam Centraal. Zij krijgen allemaal een 8.

(bronnen: NS / NH Nieuws)

“Het monumentale stationsgebouw heeft een schilderachtige ligging verdiept tussen de bossen en wordt veel gebruikt door wandelaars die door de duinen naar het strand kunnen lopen”, schrijft de NS over station Overveen.

De andere best beoordeelde stations in de provincie Noord-Holland liggen ook allemaal in de regio Haarlem, waarbij Santpoort-Zuid (zie hieronder) opvalt met een 5e plats op de landelijke lijst. Binnen de regio N oord-Holland volgt Haarlem op een derde plaats met een 7,7.

Het slechtst beoordeelde station van Noord-Holland was in 2021 Den Helder Zuid (6,0). Eerder was dit station nog het slechtste station van Nederland, maar die titel gaat tegenwoordig naar Rotterdam Zuid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen