Amnesty International Groep Haarlem viert 55 jubileum in Dorpskerk Bloemendaal

Zondag 27 februari 2022 vierde Amnesty Internationaal groep Haarlem haar 55-jarig jubileum in de Dorpskerk van Bloemendaal. Tijdens dat jubileum werden bovendien drie koninklijke onderscheidingen uitgereikt door de Bloemendaalse burgemeester Elbert Roest. (zie link onderaan dit artikel)

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (klik op onderstaande afbeeldingen voor uitvergroting)

Mede dankzij een zonovergoten dag werd het een prachtige bijeenkomst, die begon in de tuin van de Dorpskerk met koffie, gebak. Later werd ook een drankje geserveerd en er was een heerlijk bittergarnituur. De bijeenkomst van genodigden en belangstellenden begon rond 14:30 uur in de Dorpskerk, waar voorzitter Ton Moolenaar van de Haarlem-groep van Amnesty de gasten verwelkomde.Daarna spraken achtereenvolgens Joelle Wiersema, Karin Ennik-Maarsen, Gerard Steenhof en Christine Mesker over Amnesty en hun betrokkenheid Muziekgroep Japone Artists afkomstig uit Japan zongen o.a. voor de slachtoffers ten gevolge van Corona (Zie en beluister openingsfilmpje) WEBSITE JAPONE ARTISTS Ook een zanger-gitarist trad op. (filmpje hieronder, naam moet even worden achterhaald en wordt hier gepubliceerd zodra bekend)

In de pauze om 16:00 uur was in de tuin van de Dorpskerk een heerlijk drankje met een borrelhap te nuttigen en konden de genodigden even met elkaar praten en kennismaken Om 16:30 uur betrad burgemeester Elbert Roest de Dorpskerk. Hij had een verrassing voor drie Amnesty-vrijwilligers die Koninklijk werden onderscheiden. Tekst en foto’s gaan verder onder de link naar het artikel hieronder.

Koninklijke Onderscheidingen voor vrijwilligers Amnesty International Groep Haarlem

Ook de directeur van Amnesty International afdeling Nederland, mevrouw Dagmar Oudshoorn, sprak de aanwezigen toe en feliciteerde de Haarlemgroep met het jubileum. Tevens benadrukte ze het belang van de lokale Amnestygroepen.Voor het beëindigen van de feestelijke bijeenkomst tekenden de vrijwilligers die Koninklijk werden onderscheiden, burgemeester roest en directeur van Amnesty Nederland Dagmar Oudshoorn een petitieDe zoon van Nel van Wingerden (hieronder links vooraan) sprak zijn zojuist Koninklijk onderscheiden moeder hartverwarmende woorden toe en benadrukte daarbij het belang van Amnesty Hierna enkele foto’s van deze middag in willekeurige volgorde……..

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen