‘Alle klachten over Viva Zorggroep opgelost’

Het stadhuis van Haarlem.
Foto: haarlemnieuws

Massaal was het protest tegen Viva Thuiszorg begin dit jaar, nu zijn alle klachten verdwenen. Wethouder Jack van der Hoek schrijft aan de Haarlemse gemeenteraad dat het aantal nu ‘regulier’ is te noemen. Dit is informatie die hij van Viva heeft gekregen.

Viva haalde vaste zorgmedewerkers bij cliënten weg en dat leverde veel kritiek op tot aan protestbijeenkomsten aan toe. Ook kregen mensen minder uren hulp in de huishouding toebedeeld. De gemeente Haarlem eiste toen verbetering. Tientallen Haarlemse klanten die ontevreden waren, zijn overgestapt op andere aanbieders van zorg. De circa honderd klachten zijn volgens Van der Hoek nu verdwenen. Viva heeft later dit jaar besloten toch vaste medewerkers te gaan inzetten.

Naar aanleiding van vragen van de SP-fractie die onlangs zijn gesteld, valt te betwijfelen of alles nu vlotjes verloopt in de samenwerking met Viva. De fractie heeft ‘signalen’ binnengekregen dat er nog zaken misgaan. De SP vindt dat het contract met Viva over huishoudelijke hulp moet worden ontbonden.

 

Reacties