Tientallen fans ontmoeten foodblogger Rens Kroes

De beroemdste foodblogger van het land, Rens Kroes, valt van de ene verbazing in de andere wanneer ze haar boeken op zaterdagmiddag signeert bij boekhandel H. de Vries in Haarlem.

De tientallen fans die haar ontmoeten, komen soms met ontboezemingen die haar mond doen openvallen. Wat te denken van een jonge vrouw die Kroes trots aankijkt: ,,Je hebt me heel erg geïnspireerd. Door jou ben ik 22 kilo afgevallen.” Kroes moet drie keer ‘echt?’ roepen voor ze het gelooft.

Bijna anderhalf uur lang staan ze in de rij om het nieuwe boek over Powerfood (‘Van Friesland naar New York’) te laten tekenen. En nog belangrijker: met Kroes op de foto gaan. Ze is niet alleen beroemd vanwege haar boeken en blogs over eten, maar tenslotte ook nog eens de zus van supermodel Doutzen Kroes. Blogger Rens lijkt wel de Sonja Bakker voor de hipstergeneratie. Dat ze onlangs een uitglijder maakte als covergirl van de Allerhande deert haar fans niet. Kroes zei dingen over suiker en cacao die niet waar bleken.

,,Je hebt me heel erg geïnspireerd. Door jou ben ik 22 kilo afgevallen.”

Daan van der Valk van de boekhandel had wel verwacht dat het druk zou worden. ,,Die boeken zijn niet aan te slepen. Gezond eten is helemaal in en Rens is ook nog eens een bekende persoonlijkheid.” Een meisje van basisschoolleeftijd zet zich daarom over haar schroom heen en vraagt Kroes of ze even iets wil zeggen voor een filmpje op het YouTube-kanaal van het meisje. ‘Stay healthy, eat healthy’, zegt ze tegen de kijkers.

Ook verrassend vindt Kroes het dat best veel mannen zich melden. Soms om een boek te laten signeren voor hun vriendin, maar soms ook voor zichzelf. Expat David uit Australië is een groot fan van haar en is verguld dat Kroes binnenkort naar ‘down under’ gaat. Een van de eersten in de rij is een man die zelfs ook voor Kroes heeft gebakken en vraagt of ze het lekker vindt. ,,Iets te droog”, luidt het eerlijke antwoord. Een andere man meldt trots dat het boek van Rens ‘het eerste kookboek is dat niet stof staat te vangen in de kast.’

De ene vrouw feliciteert Kroes dat ze ‘een moeilijk te bereiken groep jonge meiden en vrouwen weet te bereiken en ze gezond laat koken.’ Een Haarlemse voegt eraan toe dat ze de recepten van Kroes binnenkort in haar kookstudio gaat gebruiken. ,,Er is zoveel vraag naar.”

Zo’n signeersessie is niet slecht voor je ego, concludeert Kroes na anderhalf uur. Nieuwsgierig vertrekt ze naar Rotterdam waar de volgende fans wachten.

 

Reacties