TipTopTuinen-campagne van BUUV fleurt heel Haarlem en omgeving op.

Foto: aangeleverd

BUUV Haarlem is met haar jaarlijkse campagne ‘TipTopTuinen’ gestart. De bedoeling is de komende vier weken zoveel mogelijk tuinen en balkons door heel Haarlem op te fleuren van mensen die dit zelf niet (meer) kunnen.

Er staan behoorlijk wat tuinvragen open op de website van BUUV dus Haarlemmers met groene vingers zijn van harte welkom om lekker aan de slag te gaan in tuinen en op balkons.

Heggen snoeien en grasmaaien favoriet

Projectleider bij BUUV, Thijs de Laat: “Ieder voorjaar zien we bij BUUV dat er veel mensen zijn die hun tuin of balkon een opknapbeurt willen geven maar dat zelf niet (meer) kunnen. Er is vooral behoefte aan hulp bij heggen snoeien, grasmaaien, plantjes verpotten en het gezellig maken van de tuin of balkon. Voor de ‘TipTopTuinen’-campagne roepen we dus Haarlemmers op zich te melden als ze een ander willen helpen met het lente klaar maken van een tuin of balkon. We vinden het trouwens heel erg leuk als alle deelnemers een ‘voor en na’-foto op Instagram of Facebook plaatsen. Dan kan iedereen zien hoe de boel lekker is opgepimpt en dat heel veel Haarlemmers er weer heerlijk bijzitten dit voorjaar.”

Groen en gezond vrijwilligerswerk

‘TipTopTuinen’ is groen en gezond vrijwilligerswerk. Mensen die willen helpen kunnen via de website van BUUV online reageren op de oproep van de hulpvragers. Van een uurtje grasmaaien tot een geveltuintje opnieuw inrichten: alle inzet wordt ontzettend gewaardeerd. Direct aanmelden voor tuinklussen kan via deze link: https://bit.ly/3NOlVqU

Voor meer informatie over de TipTopTuinen-campagne kun je de website van BUUV raadplegen: https://haarlem.buuv.nu/tiptoptuinen

Mensen die het lastig vinden om zich digitaal aan te melden kunnen natuurlijk ook bellen met BUUV. Een medewerker van BUUV kan helpen met de aanvraag en de bemiddeling met een vrijwilliger. Telefoonnummer BUUV tijdens kantooruren: 023-5300 500.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen