Bloemlezing: ‘Je kon in Haarlem over de hoofden lopen’

Zondagmiddag 24 april was het een drukte van belang rond de opgestelde corsowagens op de Gedempte Oude Gracht en Nassaulaan. Eindelijk, na twee jaar mocht Haarlem weer los en….je kon over de hoofden lopen!

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (klik op een foto voor uitvergroting)

Liefhebbers van bloemen, van kleurrijke figuranten, van kermisvermaak voor de kleintjes en van straatartiesten beleefden een heerlijk weekend. Het begon vrijdag allemaal met de bloemencorso uit de bollenstreek in het centrum van Noordwijkerhout, en zaterdag trok de corso van Noordwijk naar Haarlem. Daarna werden de praalwagens zondag traditioneel in het centrum van Haarlem tentoongesteld. De zonovergoten Gedempte oude Gracht en Nassaulaan werden omgetoverd in een langgestrekte Flower-Art-Galerie, met corsowagens die stuk voor stuk als kunstwerk beschouwd mogen worden. Onderaan dit artikel een link naar eerdere artikelen van die corso-pracht.

Zondag toonden vooral de bezoekers zich kleurrijk en ze werden geholpen door talloze figuranten op de corsowagens, maar ook tussen het publiek. Toen ik rond 14;00 uur richting de Gedempte Oude Gracht liep dacht ik; O jee, haarlem wordt op stelten gezet! Jawel hoor…..Niet dat ik nu echt over de hoofden heb gelopen…maar het had gekund hè…of in elk geval stage-diving vanaf de corsowagens…. Wat zullen er ook vanmiddag weer veel ‘selfies’ zijn genomen! De figuranten op de corsowagens reden trouwens niet met de corso mee, ze waren speciaal voor de zondag uitgenodigd om de entourage nogeens extra kleur bij te zetten…De enkeling die geen selfie kon maken kreeg hulp van een bijzondere fotograaf/filmerEr waren diverse kermisattracties voor de kleintjes….. Kinderen konden ook ‘mini’ bunny-jumpen…u kent het vast wel…trampoline springen aan een elastiek…. Er waren gezellige marktkraampjes, waaronder die van de bekende Kaartenmakers uit Haarlem, die o.a. prachtige ansichtkaarten leveren en ook bijzonder familiedrukwerk zoals geboortekaartjes verzorgen….Koning Willem de zoveelste (ik dacht Willem II) gaf ook acte de présence met zijn echtgenote en nog een andere persoon uit de hofhouding… Op de Nassaulaan trof ik uitmuntende muzikanten (zie ook filmpje) Ook de Haarlemse Muggenblazers zorgden voor een aan’stekelijke’ stemming. Hieronder enkele figuranten, waarmee menigeen op de foto gingOok een draaiorgel mocht niet ontbrekenMuziek gedraaid vanaf vinyl klinkt toch warmer voor mijn gevoel. Ook daarvoor was gezorgd Ook het orkest de Spaarnebazuin gaf een miniconcert Onderstaande mannen bereden vreemde voertuigen (zie daarvoor filmpje)Hieronder nog enkele afbeeldingen in willekeurige volgorde….

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen