112

Vier gewonden bij ernstig ongeval op Rijksstraatweg Haarlem; veroorzaker probeert te vluchten

Foto: Inter Visual Studio

HAARLEM – In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn bij een ernstig verkeersongeval in Haarlem-Noord vier gewonden gevallen.

(bron en foto’s: Inter Visual Studio)

Het ging het mis op de Rijksstraatweg in Haarlem-Noord toen een automobilist met hoge snelheid ter hoogte van de Spaarnhovenstraat de controle over z’n auto verloor. Hierbij raakte hij hierbij eerst een geparkeerde wagen en toen frontaal tegen een ander voertuig met daarin drie personen.

De bestuurder van het voertuig dat de aanrijding veroorzaakte besloot na het ongeval niet op de hulpdiensten te wachten. Hij ging er te voet én gewond vandoor. Twee omstanders gingen achter de man aan en belde 112 om de positie van de bestuurder door te geven. Uiteindelijk kon de man na zo’n tien minuten in de Bantamstraat worden aangehouden en kon er medische zorg aan hem worden verleend.

De brandweer moest een deel van het andere voertuig wegknippen om alle inzitten eruit te krijgen. Tenminste één raakte bij het ongeval ernstig gewond. Na de nodige zorg zijn ze alle drie naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling.

Vanwege het ongeval was de Rijksstraatweg uren lang helemaal afgesloten voor onderzoek door de politie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen