We’re all goin’ on a summer holiday (maar we blijven in de buurt)

‘One Day I’ll Fly Away’ schalt het vanuit het mobieltje van een geërgerde vakantieganger, die al meer dan een uur wacht in een lange rij met vrouw en twee kinderen, om in te checken voor kun vlucht naar Tenerife. Randy Crawford had een vooruitziende blik met haar hit-song…op een dag vlieg ik weg….

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (klik op een afbeelding voor uitvergroting)

Na twee coronajaren in de meivakantie even een paar weken naar de zon. Eindelijk kan ’t weer allemaal. Straks een koffer vol herinneringen mee terug, maar dan moet die koffer er wel zijn bij terugkeer. Ongemakken zoals recent een plotselinge staking, hebben een vlucht genomen op Schiphol.

Noord Holland

Blijf je liever in eigen land en je vakantiehart ligt per se bij de kust, dan helpen de weergoden ook in Nederland steeds meer om geslaagde vakanties te ondernemen. Zelfs in het voorjaar kent Nederland steeds meer zomerse dagen. Je verruilt ‘One Day I’ll Fly Away’ gewoon met ‘We gaan naar Zandvoort al aan de Zee’. Wie dat liedje van Louis Davids (1883-1939) niet kent, kan sowieso zijn raad opvolgen en genieten van wat Nederland biedt aan vakantiecomfort. Louis zingt ook over Scheveningen, waar hij met jou zijn weekend doorbrengt. Dat is mooi meegenomen, maar ik beperk me nu even tot Zandvoort. In het openingsfilmpje maak je kennis met de mogelijkheden om in Zandvoort te komen. Per Spoor is best comfortabel, zeker wanneer je van verderaf komt. Via Haarlem en Overveen (Bloemendaal) reis je door het duingebied naar het station van Zandvoort. Ook tijdens de  Formule I-races van 2021 werd daar massaal voor gekozen. Het station ligt op loopafstand van grote- en kleinere hotels in Zandvoort. Ook Centerparcs heeft een park met vakantiehuisjes in Zandvoort, op loopafstand van het strand. (foto Wim Meijer)Ook vervoer per bus is natuurlijk volop aanwezig (zie ook filmpje). Wie kiest voor de auto kan gebruik maken van twee toegangsroutes, via Heemstede, de Zandvoortselaan of via de Zeeweg in Bloemendaal. (hieronder de Zandvoortselaan) (hieronder de Zeeweg)
Mensen die wonen in de nabije omgeving van Zandvoort kiezen massaal voor de fiets, of een stevige wandeling. De fietsroutes liggen langs de eerder genoemde toegangswegen, maar je kunt ook door het duingebied fietsen (Visscherspad) waarvan het begin ligt bij Kraantje Lek in Overveen. Het Visscherspad is ook bestemd voor wandelaars.Hieronder wandelaars op het Visscherspad bereiken ZandvoortUiteindelijk gaat het de meesten hierom

ZIE OOK

Zandvoort opnieuw ‘The Place to Be’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen