Haarlemse Kano Vereniging: Along Comes The Spider

Enkele leden van de Haarlemse Kano Vereniging (HKV) namen zaterdag 14 mei 2022 deel aan een heuse spinnentocht. Vanaf hun kano-werf aan het Spaarne koersten ze via het Spaarne richting de Zomervaart.

Tekst, foto’s en film: Charles Duijff (klik op onderstaande afbeeldingen voor uitvergroting)

De inmiddels 90 jaar oude kanovereniging organiseert regelmatig kanotochten met een thema. Zo werd recent ook een ‘bollentocht’ gevaren. Vandaag stond wel een heel bijzondere tocht gepland, met een barrière waar je niet bang moet zijn voor langpotige monstertjes. Althans zo worden ze door velen ervaren, terwijl een spin juist als een nuttig creatuur kan worden beschouwd, omdat ze insecten voor ons opruimen. Een spin is geen insect overigens. In tegenstelling met een insect dat zes poten heeft, bezit een spin acht poten en bovendien kan een spin tot wel zes of acht ogen hebben. Een insect heeft er net als wij twee. Wikipedia spreekt in geval van spinnen over dieren.

Over de plaats waar de ontmoeting met de geleedpotigen zou plaatsvinden vertel ik u na de volgende vier foto’s…..

Met het klamme zweet in de kano’s werden deze vaartuigen rond 10:00 uur ’s morgens voorbereid op de tocht en te water gelaten. Wachten op de startNa de  start omstreeks 10:15 uur begaf het kano-gezelschap zich via het Spaarne richting de Zomervaart in de Amsterdamse buurt. Aan het einde van de Zomervaart kan met uitsluitend met een smalle kano onder de Prins Bernhardlaan doorvaren. Voor het tunneltje, waarvan het dak eigenlijk een betonnen brug vormt over de Zomervaart en de aan de overzijde gelegen Fuikplas. Het Reinaldahuis kijkt uit over die plas. (bekijk ook het openingsfilmpje)

Spinnenbruggetje/tunneltje

Dit betreffende tunneltje wordt zeer talrijk bewoond door allerlei spinnen. De entree wordt aan de westzijde geblokkeerd door een betonnen rand, waarover een kano in het tunnelwater kan worden overgeheveld…..en daarna door het tunneltje de overkant kan bereiken….Er was euforie zodra de kanovaarders de  uitgang van de tunnel hadden bereikt!Wilt u meer weten van de Haarlemse Kano vereniging? Bezoek dan via de link hieronder hun website… Bekijk ook het openingsfilmpje

Over HKV

Hieronder nog enkele foto’s van de 14e mei 2022, een zonovergoten dag, dus heerlijk op het water!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen