SUPmission organiseerde vrijdag 13 mei eerste schoonmaakactie 2022

Vrijdag 13 mei 2022 klom er een groep enthousiaste Haarlemmers weer op de SUP voor de eerste maandelijkse SUPmission#01 van dit seizoen. Na een inspirerend openingswoord van de Haarlemse scholiere Nynke van der Werf kunnen de aanwezige SUPpers, afvalprikkers en botenvaarders beginnen met hun schoonmaakactie.

Het doel van SUPmission is tweeledig: het schoonmaken van de Haarlemse wateren en kades én het afvalprobleem aan de kaak stellen bij de inwoners van Haarlem. Tijdens deze eerste SUPmission ontvangen we een bijzondere gast: de 14 jarige Haarlemse scholiere Nynke van der Werf. Zij is bezig met een crowdfunding om een half jaar mee te kunnen met ‘School at Sea’. Ze zal tijdens het openingswoord vertellen wat ze precies gaat doen en hoe de deelnemers van SUPmission en andere Haarlemmers kunnen haar sponsoren.

Vorig seizoen hebben de deelnemers van SUPmission, waaronder ook bedrijven en scholen, ruim 118 grote zakken afval bij elkaar verzameld. SUPmission heeft al heel veel mensen geïnspireerd en het is geweldig om te zien dat er ook veel kinderen en jongeren zijn die zich willen inzetten voor een schone stad. SUPmission werkt samen met de Haarlemse SUP-school Kiteflow. Hierdoor kunnen deelnemers zonder SUP op de startlocatie een SUP huren.

Inmiddels is er een heuse groene beweging ontstaan in Haarlem en werkt SUPmission samen met organisaties als De Pinguin, De Opruimtrutjes, Spaarnelanden, Monka Box, Koning Koos Broekhof, The Great Bubble Barrier, Earth Label, NO More Plastic, Bob the Plogdog, Paul Wayeoflife en Juttersgeluk.

De organisatie zorgt voor een origineel SUPmission-shirt, afvalprikstokken en kuipen om het afval in te verzamelen. Mensen die niet willen SUPpen of varen kunnen met de afvalprikkers de kades schoonmaken. Na afloop wordt al het afval verzameld en naar een stortbak van Spaarnelanden gebracht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen