Grote namen uit stripwereld naar Haarlem tijdens Stripdagen

Foto: aangeleverd

Bijna het volledige creatieve team van De Klaagzang van de verloren Gewesten, een succesvolle fantasyreeks van scenarist Jean Dufaux, zal zijn opwachting maken tijdens de Stripdagen Haarlem. Een festival dat van 3 t/m 12 juni gehouden wordt.

Thorgal-tekenaar Rosinski en team van succesreeks De Klaagzang van de verloren Gewesten zijn op de Stripdagen Haarlem.

De auteurs zullen daarbij niet alleen signeren, ze nemen ook een collectie indrukwekkende originelen en tekeningen mee. Deze expositie is tot 19 juni te zien in de nieuwe expositieruimte Naaiatelier Haarlem.

Met de komst van tekenaar Grzegorz Rosinski verwelkomt Stripdagen Haarlem in het eerste weekend van het stripfestival een levende legende op het gebied van wereldbouwen, het thema van het tweejaarlijkse festival. De voormalige Thorgal-tekenaar is nauw betrokken bij De Klaagzang van de verloren Gewesten, waarvan hij de eerste cyclus over koningsdochter Siobhan tekende.

Niet alleen Rosinski is dit jaar speciale gast van Stripdagen Haarlem. Bijna het volledige creatieve team van De Klaagzang van de verloren Gewesten zal zijn opwachting maken, dus ook scenarist Jean Dufaux, striptekenares Béatrice Tillier en de Nederlandse Paul Teng. De stripreeks De Klaagzang van de verloren Gewesten bestaat uit vier delen. Per cyclus wordt het stokje overgedragen aan een nieuwe tekenaar. Na het eerste deel van Rosinski volgde Philippe Delaby die de tweede cyclus voor zijn rekening nam. De derde cyclus, Heksen door Béatrice Tillier, is nog niet voltooid, maar toch is er al een tekenaar die aan de vierde cyclus werkt, de Rotterdamse stripmaker Paul Teng.

De tentoonstelling De Klaagzang van de verloren Gewesten

De locatie van deze tentoonstelling is de gloednieuwe expositieruimte Naaiatelier Haarlem in de Spaarnwouderstraat 124. De gelijknamige expositie laat zien waarom de strip met reden een van de populairste en meest bejubelde fantasystrips van de laatste decennia is. De getoonde originelen zullen niet alleen de talloze Rosinski-fans verrukken, maar iedereen die van virtuoos tekenwerk houdt. De expo is te zien van 3 t/m 19 juni en alle dagen geopend van 11:00 tot 18:00 uur.

Andere buitenlandse gasten

Tijdens het beursweekend op 4 en 5 juni van de jubileumeditie van Stripdagen Haarlem 2022 zijn er op het festival meer prominente tekenaars, uit alle windstreken. Uit België komen Jeroen Janssen, Brecht Vandenbroucke, Céline Hudréaux en Lukas Verstraete. Uit Duitsland komt Christoph Mueller over. De Fransman Pierre Place heeft een hit met zijn boek Muertos. Zijn landgenoot Xavier Coste gooit hoge ogen met zijn recent verschenen bewerking van George Orwells 1984. Het Italiaanse echtpaar Stefano Turconi en Teresa Radice signeren de kersverse Nederlandse editie van hun kinderstrip De Verboden Haven. En de Canadees Philippe Girard tekent met liefde een portret in elk exemplaar van zijn Leonard Cohen: On a Wire. Originele pagina’s en tekeningen van Girard zijn tijdens het festival te zien in galerie Ruth Nelemaat (Spaarnwouderstraat 43).

Voor meer informatie, signeersessies en tentoonstellingen ga naar www.stripdagenhaarlem.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen