RCVRY (‘Recovery’) RUN-trainingen nu ook in Haarlem

Foto: Aangeleverd

HAARLEM – Vanaf deze maand kunnen ook in Haarlem vrouwen met borstkanker (hard)looptraining volgen onder begeleiding van een gecertificeerde RCVRY RUN-trainer. Loop- en fitnesstrainer Carla den Braber begeleidt tijdens de trainingen op een verantwoorde manier de borstkankerpatiënten tijdens en na het behandeltraject. Ook vrouwen die eerder niet sportief waren, kunnen meedoen.

Sport bij borstkanker

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat bewegen en sport na de diagnose borstkanker een positief effect hebben op het gehele traject daarna. RCVRY RUN is er om de vrouwen zo fit mogelijk door het behandeltraject te slepen. In de buitenlucht wordt in een kleine groep gewerkt aan de mentale en fysieke conditie en de kwaliteit van leven. Onder de deskundige begeleiding van Den Braber werken de vrouwen aan hun conditie en kracht, op basis van wat hun lichaam op de trainingsdag aankan. De trainster heeft ruime ervaring in het aanpassen van de training aan iemands vorm van de dag, ook binnen een groepstraining. Zo kan iedereen altijd meedoen. Den Braber vertelt: “Ik vind het belangrijk dat een ieder op diens eigen niveau kan sporten. De lessen zijn daarom voor iedereen toegankelijk, zelfs zonder sportverleden.”RCVRY RUN
RCVRY RUN (‘Recovery Run’) is in 2017 in Nijmegen opgericht door bewegingswetenschapper en marathonloopster Miranda Boonstra. Begin 2020 is zij gestart met het opleiden van RCVRY RUN- trainers, zodat er een landelijk netwerk ontstaat van gespecialiseerde trainers. RCVRY RUN verzorgt daarnaast trainingen, clinics, presentaties, vitaliteitscoaching en (hard)loopsymposia voor vrouwen met borstkanker.

Carla den Braber is hardlooptrainer en sportmasseur. Daarnaast masseert ze al een aantal jaar (ex-)kankerpatiënten bij Inloophuis Kennemerland. Ook geeft ze wekelijks in Haarlem Fi(H)t in Beweging- les aan 55+-plussers.Praktische informatie
De training vindt wekelijks plaats in de Haarlemmerhout. De groep is nog niet gestart, maar de intentie is om de training op dinsdag van 10.30-11.30 uur te laten plaatsvinden. Meer informatie is te vinden op www.fiht.nl. Via deze site kan ook vrijblijvend contact worden opgenomen met trainer Carla den Braber.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen