Spartan Race Zandvoort: rennen, sjouwen, klimmen en zwemmen… hoe leuk is dat?!

Foto: Wim Meijer Fotografie

ZANDVOORT – Dit hele weekend vormt Zandvoort de thuishaven voor de Spartan Race, een heroïsche slijtageslag waarbij de deelnemers, over een afstand van vele kilometers een groot aantal obstakels moeten nemen alvorens hen op de finishlijn nog even het vuur aan de schenen wordt gelegd.

Gisteren, op de eerste dag van de Spartan Race, waren het meteen de echte diehards in deze discipline die het spits af mochten bijten met de ‘Beast 21K’. Om 09.00 klonk op het Gasthuisplein het eerste startschot voor de 21 kilometer waarbij maar liefst 30 obstakels moesten worden genomen waarmee armen, benen en brein tot de laatste meters werden beproefd.Overigens mogen de beelden van de gisteren het idee oproepen dat de Spartan Race is voorbehouden aan topatleten, maar niets is minder waar. Tijdens het weekend kan eigenlijk iedereen deelnemen, ieder op eigen niveau. Zo werd er gisten ook een ‘sprintrace’ gelopen over 5 kilometer met 20 obstakels, is er vandaag ook de Super 10K over10 kilometer met 25 obstakels, en komt de jeugd ook aan bod via de Spartan Kids over resp. 800m, 1600m en 3200m.

NieuwsNL-redacteur Wim Meijer was gisteren aanwezig op het parcourS en maakte een uitgebreide fotoreportage. Hieronder een kleine selectie.

Klik HIER voor de complete foto-impressie (ruim 150 foto’s) van Wim Meijer.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen