Stichting SIG ‘Beste Werkgever Gehandicaptenzorg Nederland’

Jan Kroft, Karina Wosimski en Astrid Reulen
Foto: SIG

MIDDEN- EN ZUID KENNEMERLAND – Stichting SIG is donderdag 2 juni uitgeroepen tot ‘Beste Werkgever 2022’ in de Nederlandse gehandicaptenzorg. De SIG haalde in het medewerkersonderzoek van onderzoeksbureau Effectory de hoogste scores in de branche. Maar liefst 83% van de 425 medewerkers van de SIG vulde de vragenlijst in.

De SIG biedt ondersteuning aan mensen met een beperking en/of autismeverwante stoornis in Midden- en Zuid-Kennemerland. De zorg betreft alle levensgebieden – ambulante ondersteuning aan huis, wonen, logeren, werk en dagbesteding – en wordt geboden aan circa duizend cliënten op tientallen locaties tussen Heemstede, Haarlem en Alkmaar.

Dat de SIG in het medewerkersonderzoek hoge ogen gooide, werd twee maanden geleden al duidelijk, toen Effectory het keurmerk ‘World-class Workplace 2022’ aan een aantal goed scorende organisaties in de branche toekende. Nu mag de SIG zich dus de nummer één van beste werkgevers in de Nederlandse gehandicaptenzorg noemen. Die eer viel de SIG ook al in 2018 te beurt.

Cliënten centraal
Uit het onderzoeksrapport van Effectory blijkt de SIG hoog te scoren waar het gaat om de tevredenheid van medewerkers over werken bij de SIG (rapportcijfer 8.1), de SIG als werkgever (8.0) en de bevlogenheid van de organisatie (8.0). Medewerkers noemen als ‘trotspunten’ de samenwerking met collega’s, respect en het centraal stellen van cliënten.

De SIG is – vooral als relatief kleine organisatie – trots op de uitkomsten van het medewerkersonderzoek en de benoeming tot Beste Werkgever in de gehandicaptenzorg, maar het is zeker geen eindpunt, aldus SIG-bestuurder Jan Kroft. “We krijgen met de uitkomsten van het onderzoek bevestigd dat we goed bezig zijn. Onze medewerkers werken graag bij ons. Die tevredenheid en betrokkenheid moeten we vasthouden en inzetten voor verdere ontwikkeling.” De uitdagingen liggen op het gebied van communicatie en dialoog. “We zijn daarom zo blij met de sterke bevlogenheid van onze medewerkers, die uit het onderzoek naar voren komt. Die gedrevenheid vormt het fundament van onze organisatie, waarin we ons nadrukkelijk samen sterk maken voor de ontwikkeling en het welzijn van onze cliënten”, aldus Kroft.

Werving nieuwe medewerkers
De SIG mag het logo Beste Werkgever 2022 een jaar lang voeren. Het spreekt voor zich, dat deze bijzondere uitverkiezing een positieve impuls geeft aan het werven van nieuwe medewerkers in de huidige krappe arbeidsmarkt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen