Carla van de Pieterman winnaar ‘serie van 5’ van Fotogroep Haarlem

Een trotse Carla van de Pieterman met de Bert van Voorden wisselbeker
Foto: Fotogroep Haarlem

De serie “Art of Creation” van Carla van de Pieterman is als winnaar gekozen in de jaarlijkse wedstrijd ‘serie van 5’ van Fotogroep Haarlem. De winnares krijgt de Bert van Voorden wisselbeker mee naar huis en haar naam wordt erop bijgeschreven.

De ‘serie van 5’ is de jaarlijkse afsluiting van het seizoen. Behalve een maximale grootte geldt er maar 1 regel: 5 foto’s die met elkaar een verhaal vertellen.

Hugo Potharst over “Art of Creation”
Hugo Potharst, fotograaf, vormde de eenmansjury van de 15 inzendingen. Over de winnende serie zei hij: “Fotografie is bedoeld als een verbeelding van of de werkelijkheid of een fantasie in al haar vormen. De fotografie en combinatie van kunst en techniek van Carla van de Pieterman weet je te vangen in haar serie “Art of Creation” en daarom een zeer terechte winnares”.

Fotoserie “Art of Creation” van Carla van de Pieterman

Carla was aangenaam verrast en vereerd met dit oordeel. Zij was geïnspireerd door het werk van de Hongaars/Amerikaanse kunstenaar Lásló Moholy-Nagy, die met cirkels, lijnen en vlakken boeiende beelden maakt. Haar serie is met veel creativiteit, geduld en tijd opgebouwd met eigen foto’s en Photoshop,

Bert van Voorden wisselbeker
De wisselbeker is genoemd naar de oud-voorzitter Bert van de Voorde die in de jaren 70 veel voor de club heeft betekend als lid en ook jarenlang voorzitter is geweest. Al vanaf 1985 wordt deze prijs jaarlijks uitgereikt. Vanwege het 95-jarig jubileum van Fotogroep Haarlem werd dit jaar de beker uitgereikt door Marleen van Voorden, dochter van Bert.

Fotogroep Haarlem
Fotogroep Haarlem bestaat uit 37 enthousiaste fotografen.  Belangrijkste doel is elkaar te inspireren. Dat gebeurt met besprekingen tijdens clubavonden, gastsprekers, wedstrijden en excursies. Leden bekwamen zich verder in de verschillende vormen als portret-, straat-, landschaps- of abstracte fotografie.

Zie www.fotogroephaarlem.nl voor meer informatie over de Fotogroep en het werk van de leden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen