Juni 2022 maand van de Ringvaart, een vaart om door een ringetje te halen #2

Met veel plezier besteedt de redactie van Haarlemmermeer.nieuws.nl gedurende de maand juni 2022 de nodige aandacht aan de Ringvaart én aan bijzondere locaties die vlakbij de 63 kilometer lange vaart zijn gelegen. Vandaag naar Cruquius, we bezoeken het Theehuis, het Stoomgemaal en Woonboulevard Cruquius.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff 

Waar het Zuider Buiten Spaarne en de Ringvaart samenkomen ligt aan de Ringvaart het bekende Theehuis en ten zuiden daarnaast het stoomgemaal Cruquius. Het Theehuis is dé ideale plek om even ‘stoom’ af te blazen na een gezonde fietstocht langs de Ringvaart. Geloof me, ze hebben meer in huis dan Thee alleen! Theehuis insideAchter het Theehuis bevindt zich een kleine parkeerplaats, waar gratis geparkeerd kan worden voor een bezoek aan het Theehuis én natuurlijk het trotse Stoomgemaal Cruquius.

Van 1 april t/m 30 oktober zijn de openingstijden

Van maandag tot vrijdag 10:00 -17:00 uur. (laatste entree 16:15 uur)
Weekend 11:00 – 17:00 uur. (laatste entree 16:15 uur)Wilt u even aan de overkant gaan kijken? Dan vaart een pontje u gratis naar de Zuid Schalkwijkerweg v.v. De exploitatie van pontje wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten Haarlem en Haarlemmermeer, enkele sponsoren en wellicht door u, als u donateur wilt worden. We kruisen de N201 (tussen Heemstede en Hoofddorp) en koersen richting de Woonboulevard Cruquius. Dit enorme winkelgebied biedt een zeer divers aanbod. (zie ook filmpje)Snel weer terug naar de Ringvaart BEKIJK OOK DEEL 1

Juni 2022 maand van de Ringvaart, een vaart om door een ringetje te halen #1

—-

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen