Japanse sprookjes (7+) koele Bries en de verhalen van de natuurgeesten

Foto: aangeleverd

Deze zomer presenteren Toneelschuur Producties, Theater Caprera en de Toneelmakerij de familieproductie Japanse Sprookjes, over de kracht en de schoonheid van de natuur. Regisseur Jessie L’Herminez tekent voor een betoverende voorstelling, waarin mysterieuze figuren je meenemen op een ontdekkingstocht door het bos.

De voorstelling gaat in première op zaterdag 18 juni en speelt exclusief in Theater Caprera. Welkom in het magische bos van Caprera. Hier wonen de Kami: natuurgeesten van bomen, planten, dieren en mensen. Ze zitten diep verscholen en laten zich bijna nooit zien. Maar als je ze weet te vinden, kunnen ze je oeroude verhalen vertellen. De rondreizende bossjamaan Koele Bries is je gids. Hij kent elke boom op zijn duimpje en weet altijd de weg. Hij luistert naar de bladeren, bespiedt de wilde dieren en ruikt aan de wind.

Kom mee op avontuur met Koele Bries. Trek je avonturenlaarzen of verhaalsandalen aan en ga mee op pad door Caprera, op zoek naar de Kami. Lukt het jullie om ze te vinden? En te verleiden hun verhalen te delen?

Meer over de voorstelling

Japanse sprookjes dompelt je onder in de verhalen van het bos. Struin langs de bomen en woel met je voeten in de aarde. Sluit vriendschap met een regenworm en ontdek wat de overeenkomsten zijn tussen jouw leraar en een plant. Geniet met familie en vrienden van spannende sprookjes onder leiding van de enige echte Koele Bries. De theatermakers lieten zich voor Japanse Sprookjes inspireren door de Japanse cultuur en natuur. Regisseur Jessie L’Herminez tekent voor een betoverende voorstelling waarin mysterieuze figuren je meenemen op een ontdekkingstocht door het bos van Caprera.

Twee fragmenten uit het stuk

Kami zijn de krachten van de natuur. Oeroude geesten die in allerlei verschijningen voorkomen. In bomen, dieren, planten, elementen, zoals wind en water, maar ook in mensen. Ieder bos heeft Kami. En ieder bos zit vol met verhalen van de Kami. Wist je dat? Als je ze oproept kan je ze horen. Vandaag zullen we kennismaken met de Kami van dit bos. Tenminste dat hoop ik, want ze houden zich wel erg stil/gedeisd. Ik hoor volgens mij al iets. Het zijn twee zeer vriendelijke geesten die ons roepen! Volgens mij willen de Kami dat we komen. Ik ben benieuwd hoe ze aan ons verschijnen en welke verhalen ze met ons zullen delen. Misschien komen ze wel in dat eikeltje, of in dat blaadje, of in jou! Zullen we gehoor geven aan hun roep?

Meer over de partners

Caprera is vooral bekend vanwege het openluchttheater, waar je iedere zomer kunt genieten van mooie concerten en (jeugd)voorstellingen. Maar lang niet iedereen weet dat er ook een prachtig natuurgebied ligt rondom het theater. Japanse Sprookjes is de eerste voorstelling die Caprera zelf produceert. Hiervoor bundelen ze de krachten met Toneelschuurproducties en de Toneelmakerij. Jessie L’Herminez (1990) is als jonge maker verbonden aan Toneelschuur Producties en de
Toneelmakerij. Ze volgt bij beide gezelschappen een meerjarig talentontwikkelingsproject. Bij Toneelschuur Producties maakte ze in 2021 Starring# 23: Sarah’s Partijtje, een podcast in de vorm van een herdenkingsdienst, vol bezinning, voordrachten, poëzie en zang. Ook tekende ze voor de tragisch-absurdistische klucht De Stoelen, naar het werk van Ionesco. In 2022 regisseert ze haar eerste voorstelling bij de Toneelmakerij, TM Amsterdam: Zorgvlied. Samen met negen jongeren en één clown maakt ze een uitvaart voor het ego.

Credits

 • Tekst en regie Jessie L’ Herminez
 • Dramaturgie Paulien Geerlings
 • Scenografie en kostuumontwerp Maartje Prins Met Gerrit Dragt, Myrte Siebinga, Keanu Visscher en Ali ZijlstraEen voorstelling van Toneelschuur Producties, Caprera en de Toneelmakerij. Japanse Sprookjes wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 21, Stichting Dioraphte en Prins Bernard Cultuurfonds en de Nolte Stichting. Toneelschuur Producties wordt gefinancierd door het Rijk en de gemeente Haarlem. De Toneelmakerij wordt gefinancierd door het Rijk en de gemeente Amsterdam.SpeellijstJapanse Sprookjes speelt exclusief in Theater Caprera.
  za 18 jun 15.00 uur première
  za 25 jun 11.00 uur en 13.00 uur
  zo 26 jun 11.00 uur en 13.00 uur
  za 2 jul 11.00 uur en 13.00 uur
  zo 2 jul 11.00 uur en 13.00 uur
  za 9 jul 11.00 uur en 13.00 uur
  zo 10 jul 11.00 uur en 13.00 uur
  Japanse Sprookjes speelt doordeweeks voor scholen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen