Morgen staking streekvervoer; zaterdag veel minder bussen in groot deel Noord-Holland

Foto: Wim Meijer Fotografie

Vakbond FNV heeft voor morgen, zaterdag 11 juni, een 24-uurs ov-staking aangekondigd in een groot deel van Noord-Holland. De staking bij vervoerder Connexxion is in de regio’s Amstelland-Meerlanden (waar ook Schiphol onder valt), Haarlem-IJmond en de Zaanstreek.

Het is nog niet duidelijk welke en hoeveel ritten komen te vervallen. Volgens de vervoerders moeten reizigers er rekening mee houden dat hun bus hoogstwaarschijnlijk niet rijdt. Ook nachtbussen rijden niet in de nacht van 11 op 12 juni. De buurtbussen rijden wel volgens de normale dienstregeling. Vervoerder Connexxion raadt aan om de reis zo kort mogelijk voor vertrek te plannen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Onderhandelingen
De werkgevers en vakbonden in het streekvervoer zijn al enige tijd aan het onderhandelen over een nieuwe CAO. Begin februari legden de werkgevers een eindbod voor aan de vakbonden. Vakbond CNV ging hiermee akkoord, maar de FNV sloeg het aanbod in de wind.  De bond voert sinds die tijd actie door het hele land.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen