Memorialmars Korps Commandotroepen en Veteranendag Bloemendaal vormen ‘zonnige combi’ deel 1

Op zaterdag 11 juni 2022 stond de gemeente Bloemendaal stil bij de inzet van veteranen waar ook ter wereld, in oorlogs- en vredesoperaties. De invulling van deze Veteranendag viel samen met de Memorial March Korps Commandotroepen en het programma van de Stichting Oorlogs Historie Bloemendaal.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (klik op onderstaande afbeelding voor uitvergroting)

Dankzij een zonovergoten zaterdag, werd het een prachtige- en gedenkwaardige combi van de Veteranendag en de Memorial March van het Korps Commandotroepen, waarbij de organisatie aandacht besteedde aan een evenement met vele bijzondere programma-items, waarvan jong en oud uit de wijde regio kwam meegenieten.

Gedurende deze dag, die voor de commando’s al om 8:00 uur begon bij het Dorpshuis van Bloemendaal, werden vele foto’s gemaakt en evenzo vele filmopnamen. De redactie van Nieuws.nl zal in een aantal artikelen verslag doen van deze bijzondere dag, waarbij nagenoeg alle foto’s te zien zullen zijn in de artikelen, of via een websitelink naar een samengesteld foto-album.

Deel 1, verzamelen bij het Dorpshuis van Bloemendaal en aankomst Parnassia (zie ook openingsfilm)

De ochtendzon toverde de donkerelaan om in een kleurrijke allee, waar geparkeerde auto’s zoveel mogelijk moesten uitwijken naar elders, zodat het Korps Commandotroepen op eerbiedwaardige wijze van start kon gaan.De leden van het Korps verzamelden in het Dorpshuis, waar de start onder genot van een kop koffie werd voorbereid. Rond  9:00 uur zou het Korps vertrekken voor een mars door het duingebied richting het strand van Parnassia. Op het brugje van de Wildhoef nabij de Donkerelaan nog even een groepsfoto en daarna op naar Parnassia Rond 11 uur kwam het Korps Commandotroepen aan bij het strand van het Bloemendaalse Parnassia (zie ook openingsfilm). Daar werd voor een consumptie en aansluitend de lunch gepauzeerd, waarna men naar het gemeentehuis van Bloemendaal zou marcheren. Bij Parnassia sloten vast enkele legervoertuigen zich aan bij het gezelschap.

WORDT VERVOLGD

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen