Een kijkje in het Haarlemse archeologisch depot, dat kan komende zondag!

rancis Robbesom, beheerder archeologische en bouwhistorische collectie Haarlem
Foto: Aangeleverd

Op zondag 19 juni van 12.00-16.00 uur organiseren de archeologen van Team Erfgoed van de gemeente Haarlem samen met de Archeologische Werkgroep Haarlem (AWH) een open dag in het Haarlemse archeologisch depot.

Hier is de archeologische collectie van de stad opgeslagen, zoals heel veel aardewerkscherven, maar ook kookpotten, tegels, glaswerk, metalen voorwerpen en botmateriaal. Het zijn allemaal voorwerpen die bij archeologische onderzoeken in Haarlem tevoorschijn zijn gekomen.

Programma 19 juni
Er is tussen 12.00 en 16.00 uur een divers programma met rondleidingen door het depot en er zijn korte lezingen over Huis ter Kleef en Nassaulaan. Iedereen kan zien hoe de restauratie van voorwerpen van glas, aardewerk en metaal  in z’n werk gaat. Er is een schervenquiz om meer te weten komen over middeleeuws aardewerk en wie wil kan zelf aan de slag en materiaal uit de gracht of beerput uitpluizen. Voor kinderen zijn er knutselactiviteiten zoals het versieren van een tegeltje of miniaturen uit klei namaken.

En heb je zelf iets gevonden, neem het mee voor het vondstenspreekuur. Dé kans om meer te weten te komen over jouw vondst en natuurlijk alle vragen te stellen aan de archeologen van onze stad!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen