Historische wandeling Schalkwijk op zondag 3 juli

Foto: Aangeleverd

HAARLEM-SCHALKWIJK – Er is veel behoefte aan een nieuwe historische wandeling door stadsdeel Haarlem-Schalkwijk. Dat blijkt uit een enquête van Genootschap Oud-Schalkwijk Haarlem (GOSH). Na de drukbezochte eerste Genootschapsmiddag met o.a. spreker ‘Friet van Piet’ eind april was de energie even op bij het bestuur.

“Nu zijn we weer opgeladen en werken we een aantal voorstellen uit,” vertelt Marieke van der Leij. “Uit de enquête bleek dat een historisch tochtje favoriet is, gevolgd door de ‘Mooiste-plekjes-van-Schalkwijkwandeling’ en een uitstapje naar de ‘binnentuinen van Schalkwijk’.”

Andere opties zijn ‘Van Ringvaart naar Spaarne’, fietstocht, rollatortocht, natuurwandeling en Molen- en Meerwijkplaswandeling om maar een paar dwarsstraten te noemen. “Uiteraard kunnen we niet alles in één keer organiseren,” vertelt bestuurslid en gids Nick Nuyens, “Onze doelstelling is wel om dit jaar weer een aantal activiteiten te houden.”

Een daarvan is het inrichten van een tentoonstelling over dit stadsdeel in de lokale bibliotheek. Een ander is om een eigen Schalkwijks biertje te brouwen.

“Ideeën te over!” vertelt Fred van den Hoek. “Helaas bestaat ons bestuur slechts uit drie leden en zijn wij nog allemaal werkzaam. Het opzetten en uitvoeren van de activiteiten kost veel tijd. Mensen die bij willen springen voor bijvoorbeeld het inrichten van een tentoonstelling zijn van harte welkom.”

De nieuwe wandeling is op zondag 3 juli 2022 en vertrekt om 11.00 uur vanaf het kerkgebouw aan de Frankrijklaan. Deelname kost €3,50. Aanmelden via: [email protected]

GOSH is te vinden op: www.facebook.com/groups/217978853057327.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen