75 opvangplekken op passagiersschip voor Oekraïners die bij Haarlemmers thuis verblijven

Foto: Wikipedia

HAARLEM – In Haarlem worden sinds de start van de oorlog in Oekraïne meer dan 500 vluchtelingen in de stad opgevangen door Haarlemmers. Er komen echter signalen dat het in sommige van deze huizen begint te knellen. Daarom wordt in de opvanglocaties die de gemeente opent nu ruimte gereserveerd om de vluchtelingen die bij Haarlemmers thuis verblijven over te kunnen nemen.

Passagiersschip Princess Sophie is eind mei in gebruik genomen als nieuwe opvanglocatie. Het schip ligt aan de steiger aan de Spaarndamseweg nabij de Floresstraat. Op het schip is ruimte voor 155 vluchtelingen, hiervan zijn 75 plekken gereserveerd voor opvang van Oekraïners die door Haarlemmers worden opgevangen.

Mensen die hier gebruik van willen maken kunnen contact opnemen met het regionaal loket via telefoonnummer 023 511 5550 en per mail via [email protected] Als er geen plek is in Haarlem, wordt er gekeken of er elders in de regio of landelijk nog plek is. Het loket is zeven dagen in de week telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 22.30 uur.

De komende periode verwacht gemeente Haarlem nog enkele opvanglocaties te openen. In deze locaties worden ook plekken gereserveerd voor Oekraïense vluchtelingen die door Haarlemmers worden opgevangen. Nieuwe informatie over deze locaties wordt gedeeld op deze website.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen