Zeeweg naar Bloemendaal aan Zee aangepakt om veiligheid te verbeteren

Foto: Charles Duijff

De provincie Noord-Holland en de gemeente Bloemendaal gaan samen de Zeeweg (N200) naar Bloemendaal aan Zee aanpakken met als doel het aantal ongelukken in de toekomst te verminderen.

Als eerste worden de plekken aangepakt waar auto’s en fietsers elkaar kruisen: de weg naar Parnassia en de ingang van camping de Lakens. En verder zullen er campagnes worden gevoerd voor bewust verkeersveilig gedrag. Voor de langere termijn wordt er ook gekeken naar de ideeën die in een prijsvraag door bewoners zijn aangedragen.Snel uitvoerbaar
In de eerste helft van 2023 pakt de provincie de aansluiting met de Parnassiaweg en de uitrit van camping De Lakens aan. Hier worden extra verkeersborden geplaatst, duidelijkere markeringen gemaakt en verkeersdrempels aangelegd. Vanaf camping De Lakens tot aan de boulevard Barnaart wordt de maximumsnelheid verlaagd naar 50 km/u. Daarmee verbetert de verkeersveiligheid voor met name fietsers en voetgangers.

Trajectstudie
In 2028 staat groot onderhoud aan de Zeeweg gepland. Dat is het moment om, indien nodig, ingrijpender maatregelen te nemen. Ter voorbereiding op het groot onderhoud start de provincie in 2023 een trajectstudie naar de Zeeweg. Ook verschillende ideeën die bij de prijsvraag van 2021 zijn aangedragen, worden in de trajectstudie onderzocht.

Herten
De Zeeweg doorkruist het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, een gebied waar veel damherten leven. Mede om aanrijdingen met herten te voorkomen is er een ecoduct gebouwd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen