Met z’n allen hardlopend over de Haarlemse grachten, hoe gezellig is dát!

Foto: Wim Meijer Fotografie

HAARLEM – Twee jaar lang moesten we zonder doen, maar gisteravond was de Haarlemse Grachtenloop weer helemaal terug. Zo’n 3300 lopers en loopster verzamelden zich op de Papentorenvest voor de 26e editie van deze traditionele midzomeravondloop. Lopers van alle leeftijden en met ieder een eigen doel: een supersnelle tijd en vooral een supergezellige en sportieve avond   .

De ZorgSpecialist Grachtenloop kent voor de voor de échte hardlopers een wedstrijd in de vorm van de ‘Run2Day Haarlem 10 km’ maar dankt vooral z’n succes aan het feit het vooral een familierun is waar iedereen, van fanatiek sporter tot gezelligheidsloper, met elkaar een sportieve avond beleven en vooral genieten van de sfeer, de mooie entourage en, ook dit jaar weer, de mooie weersomstandigheden.

En ook dit jaar werkten de weergoden weer mee en zorgden voor een zonnige, vrij warme avond, die behalve veel lopers, ook veel publiek naar centrum Haarlem trok, die langs het parcours, vaak ook vanaf de stampvolle terrassen, de sportievelingen aanmoedigden.

Hero Kidsrun
De Grachtenloop kende ook dit jaar weer 3 onderdelen. Om 18.00 uur werd het spits afgebeten door de jeugd. Zo’n 300 kinderen vanaf 4 jaar mochten van start gaan voor de Hero Kidsrun over een afstand van 1 kilometer. Dat ook korte benen voor een flinke snelheid kunnen zorgen bleek, want al na 3 minuten en 14 seconden kwam de winnaar al over de finish.Klik HIER voor de uitgebreide fotoserie van de Hero Kidsrun.

De 5,5 kilometer
Om 19.00 uur was het tijd voor de 1400 lopers op de 5,5 kilometer. Wellicht een beetje vreemde afstand, maar dat had alles te maken met de gewijzigde startlocatie ten opzichte van voorgaande jaren. Voorheen ging de Grachtenloop van start vanaf de Nieuwe Gracht. Nu was echter gekozen voor de Papentorenvest. Voordeel daarvan was dat de locatie meer ruimte biedt en vooral ook dat de oude, volledig gerenoveerde Koepelgevangenis, dienst kan doen als loperscentrum. Het betekende echter wel dat de deelnemers aan de 5 kilometer 500 meter extra moesten lopen.

De snelste op de 5 kilometer was bij de heren de 17-jarige Jesse Niesing met een tijd van 18.31. Bij de dames ging Roxanne Gal als eerste ‘door het lint’ na 23 minuten den 8 seconden.Klik HIER voor de uitgebreide fotoserie van de 5,5 kilometer.

Run2Day 10 kilometer
Na de 5,5 kilometer was het om 20.00 uur tijd voor het hoofdonderdeel van de Grachtenloop, de Run2Day 10 kilometer, met 1600 deelnemers die lós mochten gaan over 2 ronden van 5 kilometer.  Voor verreweg de meeste deelnemers betekende het 10 kilometer lang recreatief genieten van alle mooie plekjes van Haarlem, het enthousiaste publiek en de sfeervolle muziek langs het parcours. Maar voor de ervaren hardlopers was het ook een echte wedstrijd. Een wedstrijd dit bewees dat 2 jaar corona nog niets veranderd had aan de krachtsverhoudingen binnen de lokale hardlooptop, want na 10 kilometer kwamen dezelfde winnaars over de finish als in 2019.Christiaan Bosselaar toonde zich opnieuw duidelijk de sterkste met een eindtijd van 31 minuten en 48 seconden. Bij de dames was opnieuw Natascha Schippers de sterkste met een tijd van 37 minuten en 10 seconden.

Klik HIER voor de uitgebreide fotoserie van de 10 kilometer

Hieronder een sfeerimpressie van de 5,5 en de 10 kilometer van de ZorgSpecialist Grachtenloop: 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen