Tien jaar iRepairNow: Tijd om terug te kijken met een blik op de toekomst

Foto: Unsplash - Clint Bustrillos

Op 13 juni 2022 bestaat iRepairNow 10 jaar. Dat betekent dat het hoog tijd is voor een feestje. Maar ook dat het tijd is om terug te kijken naar het afgelopen decennium. Hoe begon het allemaal 10 jaar geleden? Op welke ontwikkelingen wordt met plezier teruggekeken? En hoe groeide iRepairNow: uit tot dé specialist in iPhone-reparaties in Haarlem en ver daar buiten?

De eerste jaren van iRepairNow
Bij de oprichting 10 jaar geleden, heette iRepairNow nog iPhone Repair Haarlem. Het repareren van iPhones was het eerste jaar de enige dienst die iRepairNow aanbood. Het idee om met iPhone Repair Haarlem te beginnen, ontstond toen oprichter Ben als in-shop monteur van Dynafix in de Vodafone winkel smartphones repareerde. Het ging om reparaties die onder de garantie vielen. Zichtbare valschade en vochtschade waren daarvan uitgesloten. En klanten met dat soort schade aan hun toestel konden eigenlijk nergens anders heen. Dat moest toch anders kunnen?!

Ben wilde niet langer ‘nee’ verkopen en richtte iPhone Repair Haarlem op. Werken deed hij in de woonkamer van zijn woning in Haarlem, die hij ombouwde tot reparatieplek en wachtruimte voor klanten. Helemaal ideaal was dat natuurlijk niet… Daarom opende in 2013 de eerste iPhone Repair Haarlem shop-in-shop. In datzelfde jaar kwam er ook een nieuwe website en een nieuwe naam: iRepairNow. Ook bleef het repareren niet langer beperkt tot iPhones en werd iRepairNow ook ver buiten Haarlem actief.

Groei, groei en nog eens groei
De jaren daarna ging het snel. De 20 vierkante meter shop-in-shop was na één jaar alweer te klein. De verhuurder stelde extra ruimte beschikbaar waardoor kon worden uitgebreid naar 30 vierkante meter inclusief een eigen entree. Daarnaast kwam er een extra fulltime medewerker bij om Ben te helpen.

In 2016 volgde de verhuizing naar de huidige locatie van iRepairNow aan de Rijksstraatweg 373 in Haarlem met maar liefst 120 vierkante meter ruimte. Door de grotere winkelruimte, werden de diensten ook uitgebreid met verkoop van  dan ook gereviseerde Apple-apparatuur en met iMac reparaties en upgrades.

Verbouwing tot moderne winkel en werkplaats
In 2018 werd het tijd om het pand aan de Rijksstraatweg te verbouwen. De ervaring leerde dat de indeling niet zo heel praktisch was. De bedoeling was om klanten meer bij de reparaties betrekken. De balie voor klanten staat nu daarom midden in de ruimte en sluit meteen aan op de werkplekken. Daardoor doet het niet alleen veel ruimer aan, maar de monteur hoeft ook niet elke keer zijn werkplek te verlaten.

Voor het repareren van je iPhone, Android telefoon, iMac, MacBook of Windows-pc kan men bij iRepairNow een afspraak maken. Maar gewoon langskomen kan ook. Sommige reparaties kosten niet zo heel veel tijd. In dat geval is het mogelijk om te wachten tot de reparatie klaar is.

(foto: Google streetview)

Om die wachttijd zo aangenaam mogelijk te maken heeft iRepairNow een zogenaamde GreenRoom gerealiseerd. In die Greenroom vindt men een indoor grasveld waar men kan genieten van een kopje versgemalen Moyee koffie. Meekijken tijdens de reparatie van de apparaat kan ook. Daarvoor is een Catwalk aangelegd: een pad dat dwars door de werkplaats heen loopt. Zo kan men met eigen ogen zien dat de apparatuur in veilige handen is.

Corona
De afgelopen twee jaar moest, door Corona-regelgeving, meer bewegingsruimte worden gecreëerd en moesten horeca-achtige faciliteiten worden weggehaald. Daarom werd tijdelijk een meer sobere maar vooral functionele ruimte gemaakt met looproutes. Nu de maatregelen zijn ingetrokken zijn de looproutes ook weggehaald. Wanneer er meer zekerheid is dat de maatregelen op korte termijn ook niet meer zullen komen zal er weer een plek worden gemaakt waar je in rust en comfort kunt wachten op je reparatie.

Altijd een eerlijk advies bij de reparatie van je device
Door de jaren heen veranderde er veel, maar sommige dingen zijn al 10 jaar lang hetzelfde. Dat geldt voor de persoonlijke aandacht die iRepairNow de klanten geeft. Veel speelt zich tegenwoordig online af. En ook reparatie of upgraden van iPhone, iMac, MacBook, Windows-pc of Android telefoon kan men bij iRepairNow heel makkelijk online inplannen. Niet met een onpersoonlijke agenda, maar via een chat-functie waarbij een medewerker persoonlijk met de klant doorneemt wat mogelijk is. Daarnaast is ook nog steeds een fysieke winkel met werkplaats in Haarlem. Omdat de medewerkers van iRepairNow hun klanten graag persoonlijk te woord staan.

Bij iRepairNow wordt meegedacht over de haalbaarheid van een reparatie of upgrade en probeert men altijd in begrijpelijke bewoordingen uit te leggen wat er nodig is, zodat men zelf kan beslissen hoe men het beste geholpen is. Het advies van iRepairNow is altijd eerlijk. Gelooft men in reparatie dan wordt dat ook aangeraden. Een advies om een nieuw apparaat te kopen krijgt de klant uitsluitend als het écht niet anders kan. In minimaal 95% van de gevallen is reparatie goedkoper, sneller en duurzamer dan vervangen.

Reparaties, upgrades en nog veel meer
Bij iRepairNow zijn ze nog steeds specialist in het repareren van iPhones. Alleen is dat dit lang niet meer het enige is dat wordt gedaan. iRepairNow repareert ook alle andere Apple-apparatuur, Windows-pc’s en Android telefoons van populaire merken als Samsung, OnePlus en Huawei. En ook kan men er terecht voor reparaties aan Dyson-apparatuur, Fitbit, alles van Garmin, Nintendo, PlayStation of Xbox én alles van TomTom.

Naast reparaties, ben je bij iRepairNow ook aan het juiste adres voor upgrades en onderhoud van  iMac, onderhoud aan iMac en een gratis APK van iPhone, iPad, iMac of MacBook. En is een Apple-apparaat echt niet meer te repareren zijn, dan biedt iRepairNow ook refurbished iPhones, iPads, iMacs en MacBooks met maar liefst 2 jaar garantie. Daarbij is er ook de mogelijkheid om oude iPhones te verkopen of in te ruilen.

Reparaties in Haarlem en ver daarbuiten
Inmiddels zijn de diensten iRepairNow niet beperkt gebleven tot Haarlem en repareert men al jarenlang Apple en andere apparatuur voor klanten van Den Helder tot Leiden en van IJmuiden tot Hilversum. Een kapotte iPhone, een trage iMac, een gevallen Samsung-telefoon of een MacBook met waterschade: het is slechts een greep uit de problemen die ze voor hun klanten oplossen.

Bij iRepairNow vinden ze een slechte batterij, kapot scherm, kapotte speaker of trage iMac geen reden om meteen maar een nieuw apparaat te kopen. Door vaak een relatief simpele reparatie, gaat je toestel nog jaren mee. Dat is ook de reden waarom ze je 2 jaar garantie geven op alle accessoires en hardware die ze gebruiken tijdens de reparatie. Door reparatie ben je meestal niet alleen goedkoper uit dan door te kiezen voor een nieuw product, je voorkomt ook dat een product eerder dan nodig bij het afval belandt. En dat is weer goed voor het milieu.

Heb je zelf een apparaat met een defect? Of een iMac die wel heel erg traag is? Maak dan een afspraak op de website https://iRepairNow.nl/ of stap gewoon binnen bij de winkel en werkplaats in Haarlem.

10 gratis abonnementen
Wie jarig is trakteert, maar iRepairNow is ook maatschappelijk bewust. Net als veel bedrijven heeft iRepairNow ook behoorlijk geleden onder de coronacrisis, en zijn grondstoffen alleen maar schaarser en duurder geworden. We hebben de afgelopen jaren regelmatig gehoord dat ‘we het samen moeten doen’. Dat is ook precies de filosofie waar iRepairNow de volgende 10 jaar op wilt voortborduren. Op korte termijn gaan ze lidmaatschappen aanbieden met gratis onderhoud, gratis advies, gratis helpdesk, gratis montage bij reparatie, exclusieve workshops en aangepaste prijzen op accessoires.

Om op een verantwoorde manier te trakteren gaat iRepairNow daarom bij invoering van de lidmaatschappen er maar liefst 10 weggeven. Hoe doe je mee? Volg iRepairNow op Instagram https://www.instagram.com/irepairnow.nl/ en op Facebook https://www.facebook.com/iRepairNow.nl/ want op beide pagina’s zullen elke maand abonnementen weggegeven worden!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen