Mart Smeets signeert ‘Rood-wit-blauw in de Tour’ bij boekhandel De Vries Van Stockum

Foto: Aangeleverd

HAARLEM – Op zondag 3 juli, het startweekend van de Tour de France, is Mart Smeets te gast bij boekhandel De Vries Van Stockum in Haarlem. Mart Smeets zal worden geïnterviewd door Kamiel Reckman (Velofilie Podcast) over zijn nieuwe boek Rood-wit-blauw in de Tour. Na afloop is er gelegenheid om hem te ontmoeten en het boek te laten signeren.

Over Rood-wit-blauw in de Tour
Sinds de Tour de France in 1903 voor het eerst werd verreden, hebben er 258 Nederlandse mannen aan meegedaan. Mart Smeets haalt ze allemaal terug. Van elke renner achterhaalde hij de feiten, de levensloop en een portretje, over velen schrijft hij er ook persoonlijke verhalen bij. Vanaf 1984 werd er ook een Tour de France voor vrouwen gereden. Ook alle 125 Nederlandse vrouwen die meereden zet Mart Smeets op een rij.

Hij baseert zich op boeken, kranten, archieven en eigen waarneming. Hij was zelf 42 jaar voor zijn journalistieke werk in de Tour. Rood-wit-blauw in de Tour is een onmisbaar encyclopedisch én verhalend boek over alle Nederlandse Tourdeelnemers ooit.

Over Mart Smeets
Mart Smeets is een bekend gezicht in Haarlem en boekhandel De Vries Van Stockum. Hij is een Nederlands radio- en televisiepresentator, (sport)journalist en sportcommentator voor Ziggo Sport. Als verslaggever specialiseerde hij zich in de schaats- en wielersport. Buiten zijn bezigheden bij de NOS schreef Smeets lange tijd wekelijkse columns voor onder andere Sportweek, Trouw, het Haarlems Dagblad en nog wekelijks voor de VARAgids. Ook presenteerde hij tussen 1992 en 2014 het nachtelijke muziekprogramma For the record op Radio 2.
Op literair vlak heeft Mart Smeets eveneens niet stilgezeten, want ondertussen heeft hij zo'n 50 boeken op zijn naam staan. Waaronder Doorstart, O Canada en Stille Sport.

  • Datum: Zondag 3 juli 2022
  • Tijd: 14.00 – 15.30 uur
  • Locatie: De Vries Van Stockum, Jacobijnestraat 7, Haarlem
  • Toegang: Gratis
  • Aanmelden: [email protected].

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen