Haarlemse presenteert tweede kinderboek

Mirjam Hildebrand leest voor het eerst voor uit Opsekopse wereld.
Mirjam Hildebrand leest voor het eerst voor uit Opsekopse wereld.
Foto: haarlemnieuws

Veel fans hebben deze zaterdag hun ouders meegenomen naar de officiële presentatie in boekhandel H. de Vries van Opsekopse wereld. Dit is het tweede kinderboek van de Haarlemse schrijfster en psychologe Mirjam Hildebrand.

Zelf zag ze het boek nu voor het eerst. Net als illustratrice Jolanda van der Burgt, die zich ook supertrots toont op de avonturen van Siem in de Opsekopse wereld. Volgens Daan van der Valk van boekhandel De Vries is Hildebrand ‘onwijs gegroeid’ sinds het verschijnen van haar vorige boek Rumme Rups. Dat verkocht al boven verwachting goed.

Het nieuwe boek sluit aan op het thema Opa en Oma van de volgende Kinderboekenweek. Van der Valk durft het daarom aan te zeggen dat hij van Opsekopse wereld een ‘mega-bestseller gaat maken.’ Uitgeefster Esther van der Ham van Droomvallei heeft het over een ‘grappig, gek en helpend boek.’

De verwerkte psychologie in het eerst boek was ‘groeien, veranderen, faalangst.’ Het is uitgeroepen tot kinderboek van het jaar. Nu gaat het in dit kleuterboek om het leren van flexibel en creatief denken. ,,Het is ook wel eens leuk als een dag niet gaat zoals het hoort. Dat is de achterliggende boodschap”, zegt de schrijfster.

Opsekopse wereld gaat over kleuter Siem die op bezoek bij zijn opa op zijn kop op de bank hangt en de wereld anders ziet. Opa ontwikkelt in het boek de fantasie door allerlei Opsekopse-avonturen te beleven met Siem.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen