Werkdag BV gestart met Praktijkleren+ in Groen

Foto: Spaarne Werkt

ZUID KENNEMERLAND / HAARLEMMERMEER – Leren in de praktijk op de werkvloer is waar praktijkleren voor staat, maar de + voegt daar nog net iets meer aan toe. Waar ligt je interesse, wat kan je, wat wil je, wat heb je daarvoor nodig en waar kunnen wij je daarbij helpen. De lessen en het praktijkleren wordt nog meer aangepast op de student. Dat is wat Werkdag met praktijkleren+ leren vanaf heden faciliteert.

Inmiddels zijn twee studenten gestart met praktijkleren+ in het groen. Hun leerprogramma is op Entree niveau 1 opleiding Assistent plant of (groene) leefomgeving. Scar (17) en Roy (34) zijn gestart en staan te poppelen om alles te leren. Scar geeft aan alles te willen leren over planten, later wil hij een klimroos aan zijn eigen huis. Hun leermeesters Frans en Mike gaan hun de komende maanden begeleiden en alle fijne kneepjes van het vak leren. Het doel is uiteindelijk een betaalde baan voor Scar en Roy, eerst bij Werkdag of Spaarne Werkt daarna wellicht extern.

Het is een mooie nieuwe stap voor Werkdag om praktijkleren+ aan te kunnen bieden welke is gerealiseerd door een bijdrage van het Goldschmeding Foundation. Een foundation die voor Mens, Werk en Economie werkt aan een betere wereld, vanuit de overtuiging dat we er allemaal baat bij hebben als we meer naar elkaar omkijken. De aanvraag is begeleid door Movisie i.s.m. Hubert-Jan de With (manager Werkdag) en Petra Kreuk (praktijkdocent bij Werkdag en Nova College). Weten wat Werkdag nog meer kan betekenen? Ga naar www.werkdagbv.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen