Bloemenmeisjes flyeren voor nieuwe winkeltijden

Bloemenmeisjes flyeren bij de Grote Markt in Haarlem voor '3x7.'
Foto: haarlemnieuws

Bloemenmeisjes Sterre en Julia flyeren zaterdagmiddag in het centrum van Haarlem om het winkelend publiek te informeren over nieuwe winkelopeningstijden.

Vanaf 5 november stappen de meeste winkeliers die aangesloten zijn bij Haarlem Centraal over op ‘3×7′: op donderdag, vrijdag en zaterdag zijn de winkeliers dan open tot zeven uur ’s avonds. Het staat de ondernemers vrij om mee te doen, maar het advies is over te stappen op de nieuwe tijden ’s avonds.

De Centrum Management Groep Haarlem, waar alle binnenstadpartners bij zijn aangesloten, is ervan overtuigd dat de nieuwe winkeltijden ‘inspelen op nieuwe ontwikkelingen.’ ,,Ook in andere steden laait de discussie op over het combineren van winkelen en horecabezoek en het aanpassen van sluitingstijden. Niets doen is wat ons betreft geen optie. De consument wordt steeds beweeglijker, hecht aan beleving en waardeert winkelsteden die maatwerk bieden.”

Een deel van de winkeliers is sceptisch over het plan vanwege bijvoorbeeld extra inzet van personeel. Daarom is besloten tot een proefperiode van zes maanden om daarna te evalueren. De initiatiefnemers benadrukken dat de nieuwe tijden alleen succesvol kunnen zijn wanneer zoveel mogelijk winkeliers meedoen. Maar zij staan vrij om andere tijden open te zijn. De koopavond op donderdag wordt niet meer actief gepromoot, maar blijft wel bestaan. De geadviseerde openingstijden voor winkeliers zijn, vanaf 5 november:

Maandag 13.00 tot 18.00 uur
Dinsdag 09.30 tot 18.00 uur
Woensdag 09.30 tot 18.00 uur
Donderdag 09.30 tot 21 uur
Vrijdag 09.30 tot 19.00 uur (*)
Zaterdag 9.30 tot 19.00 uur (*)
Zondag 12.00 tot 17.00 uur
(*) afwijkende openingstijden

 

Reacties