Red Bull Fierljeppen Haarlem valt in ‘t water

HAARLEM – Het Fierljeppen in Haarlem op zondagmiddag 31 juli is letterlijk in het water gevallen. Het evenement is door de regen uren lang stilgelegd. Het bleek onmogelijk voor de deelnemers om in de natte stok omhoog te klimmen.

(bron en beeld: 023TVonline)

Het was voor het eerst in 12 jaar dat het evenement weer werd georganiseerd. Niet in Friesland, wat toch gezien wordt als de bakermat van deze sport, maar dus bij de Molen van Adriaan in Haarlem, waar de beste 24 Nederlandse fierljeppers zich verzamelden. Niet helemaal tevergeeft, want er worden nog wel enkele geldige sprongen afgeleverd. Maar naarmate de middag vorderde werd het toch duidelijk dat de risico’s met de natte en gladde stokken te groot werden.

Nadat het evenement was stilgelegd werd het geduldige publiek getrakteerd op diverse soorten muziek  door een DJ om de moed er in te houden. Later op de dag waren er nog enkele sprongen te zien om toch een winnaar aan te kunnen wijzen (foto’s van de winnaars in de video van 023TVonline zijn beschikbaar gesteld door FOTO AD SCHAAP)

John van der Wal van 023TVonline was ook aanwezig bij dit natte avontuur en maakte bijgaande sfeerimpressie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen