REGIO: Dekmantel Festival kondigt gloednieuw 2022-programma aan

Na twee jaar stilte keert Dekmantel Festival voor de negende keer op rij terug naar Amsterdam en Amstelveen, nabij de grens van Haarlemmermeer. Deze editie vindt plaats van 3 t/m 7 augustus, waarvan twee dagen rondom het IJ (woensdag en donderdag) en drie dagen in het Amsterdamse Bos (vrijdag t/m zondag).

Foto’s en film Charles Duijff (klik op onderstaande afbeeldingen voor uitvergroting)

De redactie van Haarlemmermeer.nieuws.nl werd uitgenodigd een kijkje te komen nemen op het rustiek gelegen festivalterrein in opbouw. Het Amsterdamse Bos waarborgt sowieso een prachtig natuurgebied, waarbinnen de organisatoren het Dekmantel Festivalterrein smaakvol en doelmatig hebben ingericht, zodat bezoekers in een unieke ambiance kunnen genieten van een scala aan artiesten en muziek. De weergoden beloven ook mee te werken.Niet alleen buiten, maar ook binnen vinden optredens plaats. Daarvoor werd een mega grote tent opgebouwd.Twee hoge torens zijn handig als oriëntatiepunt waar het publiek naar toe kan gaan wanneer ze elkaar even uit het oog verliezen op het grote terrein. Deze torens symboliseren de radarmast die tussen de bomen van het Amsterdamse Bos is te zien Op vrijdag, zaterdag en zondag treden zowel gerenommeerde artiesten op, zoals Azymuth. Altın Gün, The Mauskovic Dance Band en Antal & Hunee, maar ook aanstormend talent zoals JASSS, DJ Haram, Jossy Mitsu, DJ Lag, Yu Su, MC Yallah & Debmaster, Kampire, AceMoMa en SHERELLE. Daarnaast is er ruimte voor lokaal talent, waaronder Upsammy, Fafi Abdel Nour, DJ Leoni, Oceanic, Parrish Smith, Mad Miran, Caline with C, Suze Ijó, Jasmín en Mary Lake.Duurzaamheid

Sinds 2019 heeft Dekmantel Festival een volledig groene stroomvoorziening voor het gehele festival. Daarnaast wordt er sinds vorig jaar gewerkt met het aircups-systeem om single-use plastic tegen te gaan en is er een nieuw afval scheidingstraject. Dekmantel organiseert in de maand voor het festival een bewonersbijeenkomst en rondleiding. Tijdens een rondleiding vertelt de organisatie graag over de organisatie achter het festival. Deelname kan worden gerealiseerd via: [email protected]

Op woensdag en donderdag strijkt de Amsterdamse organisatie neer in vijf locaties rondom het IJ: Muziekgebouw, Bimhuis, Eye Filmmuseum, Parallel (voorheen bekend als Tolhuistuin) en Shelter. Tijdens deze dagen ligt er een sterke focus op het programmeren muzikale acts die voornamelijk gepresenteerd worden in concertvorm.
Daarnaast wordt er een verdiepend programma aangeboden (in samenwerking met organisaties als RE:VIVE en muziekplatform Resident Advisor) waarbij bezoekers gratis panels, interviews, films, radio en workshops kunnen bijwonen. Het affiche bevat dit jaar onder anderen artiesten als Squarepusher, Mary Lattimore, James Holden & Waclaw Zimpel, Tirzah, Gaussian Curve, Ana Roxanne, Perila, Loraine James, Space Afrika en Eris Drew.

Voor meer informatie over het programma en de camping op het festival, kijk dan op:

www.dekmantelfestival.com
Dekmantel Festival 2022, Amsterdam en Amstelveen, 3-7 augustus
Dekmantel Facebook: www.facebook.com/dkmntl
Dekmantel Twitter: @dkmntl
Dekmantel Instagram: @dkmntl
Dekmantel SoundCloud: @dkmntl
Dekmantel Website: www.dekmantel.com

Hieronder enkele afbeeldingen in willekeurige volgorde van de terrein-opbouw    

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen