Egeltje Eigenwijs, uniek kinderboekje met warme illustraties

Foto: Charles Duijff, compilatie met boekje

Schrijfster Mirjam de Leon heeft onmiskenbaar hart voor de natuur, voor flora én fauna, maar zeker ook voor kinderen en hun ouders. Samen met illustrator/kunstenaar/acteur Fred Rosenhart, die het boekje Egeltje Eigenwijs heeft voorzien van warme illustraties, neemt ze de lezertjes en (voor)lezers mee naar een klein Paradijsje…

Tekst Charles Duijff

Wie wil dat nu niet, zelf even een kijkje nemen in een klein Paradijsje en kennis maken met het liefste-, maar ook het meest eigenwijze Egeltje van Noord Holland? Laat Tante Cato nu wonen in zo’n paradijsje! Nou ja, het is eigenlijk de tuin van tante en je moet maar net weten waar ze woont, maar een eigenwijs Egeltje speurt overal rond en dan beland je vanzelf een keer bij Tante Cato in de tuin.

Nou, dan zit je goed als Egel, of welk eigenwijs diertje danook. Tante legt je in de watten! Ik liet me vertellen dat tante naar mogelijkheden zoekt, een cursus of zo, om de taal van de dieren te leren spreken. Ze lijkt net zo eigenwijs als het Egeltje!

Schrijfster Mirjam en illustrator Fred

Mirjam, ik schreef het al, is zelf natuurliefhebster, flora én fauna. Ze reist graag en maakt daarbij prachtige foto’s. Fred Rosenhart is kunstenaar/acteur én tekent verdienstelijk. Voor kinderen is het fijn wanneer een verhaaltje ook wordt uitgebeeld met illustraties en dat heeft Fred in dit kinderboekje op warme wijze gedaan!

Boekhandels

Het boekje is te koop bij boekhandels als Bruna in Zandvoort en Blokker in Heemstede.

Wat mij betreft mag het niet ontbreken bij uw collectie kinderboeken. Wie weet komen er nog vervolgdelen. In elk geval kunt u de avonturen volgen via egeltjeeigenwijs.auteurs-blog.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen