Frénk van der Linden over taalgebruik in journalistiek

Aankondiging voor de Ampzing Stempelavond.
Foto: publiciteitsillustratie/eric coolen

De bekende journalist Frénk van der Linden, alom bewierookt om zijn interviews, is speciale gast tijdens de tweede Ampzing Stempelavond. Van der Linden houdt donderdag twaalf november het taalgebruik van de Nederlandse journalistiek tegen het licht.

De avond in Stempels (vanaf 20.15 uur aan het Klokhuisplein 9) staat ook in het teken van Engelstalige leenwoorden als ‘out of the box-denken’ en het Ampzing Genootschap zingt een aantal taalliedjes.

Dit genootschap strijdt tegen het gebruik van overbodige Engelstalige leenwoorden in onze taal. Het gezelschap is vernoemd naar Samuel Ampzing uit Haarlem, die eind zestiende eeuw werd geboren en die het zou schoppen tot dominee, dichter en fervent tegenstander van leenwoorden uit het Latijn en Frans. In de geest van deze Ampzing strijdt het Genootschap nu tegen overbodige woorden uit de Engelse taal.

Toegang tot Ampzing Stempels kost 12,50 euro (inclusief hapje, drankje en stempelkaart) en reserveren is gewenst via 023 512 3910 of [email protected]

Reacties