Maanden hinder door werk aan het Kennemerplein

Kennemerplein bij het station van Haarlem aan de noordzijde.
Foto: haarlemnieuws

De fietsgevel bij het station is klaar, nu volgt een maandenlange herinrichting van het Kennemerplein. De hinder zal groot zijn de komende maanden op dit drukke verkeerspunt dat Oost (Oudeweg, Amsterdamsevaart) met West (Verspronckweg, Randweg) verbindt.

Wie precies wil weten wat aannemer Heijmans gaat doen tot en met eind maart, begin april, kan donderdag vijf november terecht op een inloop-informatieavond in het Golden Tulip hotel Lion D’or aan de Kruisweg 34-36. Tussen 17.00 uur en 19.00 uur kunnen geïnteresseerden daar terecht.

Het stuk tussen de Jansweg en de Kruisweg krijgt vanaf negen november een nieuw wegprofiel. Eerst moeten nutsbedrijven kabels en leidingen verleggen. De gemeente laat weten aan gebruikers van het plein: ,,Gedurende de uitvoering van de werkzaamheden is hinder voor de weggebruikers, ondernemers en omwonenden onvermijdelijk.”

Doordat het werk in fasen wordt uitgevoerd, blijft het Kennemerplein wel altijd bereikbaar. In de richting van de Verspronckweg worden auto’s bijvoorbeeld omgeleid via de Schoterweg. Auto’s vanaf het Frans Halsplein mogen alleen naar links richting de Waarderpolder.

Mensen die hun fiets nog in de rekken bij het station hebben staan, moeten deze snel weghalen. Anders worden ze de komende week verwijderd, meldt de gemeente ook.

 

 

 

 

Reacties