Patronaat: Tributeconcert RipLive zorgt voor groot ‘Oja-gevoel’

Foto: Charles Duijff

Met een line-up die ook dit jaar weer alle kanten op gaat belooft de vierde editie van Tributeconcert RipLive op 9 september in Patronaat, een memorabele avond te worden. Het concert, het jaarlijkse eerbetoon aan overleden artiesten staat bekend om haar kwalitatieve en eigenwijze programma.

Ook dit jaar is er weer een ijzersterke line-up. Monique Klemann (Lois Lane), Beatrice van der Poel (Beeswamp) en Sandra van Nieuwland zijn een aantal namen uit de indrukwekkende lijst.

Tributeconcert RipLive is sinds het ontstaan in 2017 een van de grootste hommages aan overleden artiesten. Vanwege het uitstellen en overslaan van de laatste jaren staat de organisatie voor een onmogelijke opdracht; een keuze maken uit al die grote artiesten die in 2019, 2020 én 2021 zijn heengegaan. Hans Goes, een van de organisatoren, legt uit. “We hebben gekozen voor een zo divers mogelijk programma. De verhouding tussen de verschillende muziekstijlen, man/vrouw-relatie, bekende naam of onbekende naam, daar moesten we goed naar kijken. Een naam als Maria Mendiola zegt mensen niet zo snel iets. Maar als we haar hit spelen, die ze met Baccara scoorde hoort, dan golft er direct een ‘Oja-gevoel’ door de zaal. En dát is wat we met deze show willen bereiken.”

Alain Timmers, ook een van de organisatoren legt uit: “Omdat je nooit weet wie er heen gaat is er dan ook elk jaar een afwisselend programma. Maar een ding is zeker: de nummers die gespeeld worden staan in ons geheugen gegrift.” De komende editie komen er nummers van onder andere The Prodigy (Keith Flint), Talk Talk (Mark Hollis), Mary Wilson (The Supremes), Charlie Watts (Rolling Stones), Florian Schneider (Kraftwerk) en vele anderen voorbij.

Line-up

Naast genoemde artiesten bestaat de indrukwekkende lijst optredende artiesten nog meer uit Xander Hubrecht (VanVelzen), Rom Helweg, Pépé Fischer (Cheerful Fruitflies), Jaco van der Steen (Dutch Eagles), Stephan van de Kimmenade, Irma Derby (Nederlandse Donna Summer), Erwin Aubroeck en de RipGirls, bestaande uit Marieke Terol – Hegger en Lisa Cobelens.

Strakke begeleidingsband

De strakke, de zogenoemde RipLiveBand, onder leiding van Arnold Smits (Gotcha!/Raggende Manne), betaat uit Thijs Vermeulen (Sjako), Paul van Schaik (Family/Alain Clark), Xander Treffers (Rosa King, K-Otic, Edsilia Rombley), Mindel Koning (zang) en Jeroen den Hengst (Beatcream). Violiste Maria Eldering en blazersmuzikanten Rodney Calis en Erwin Benjamins vullen de band waar nodig aan. De presentatie ligt in de handen van de bedenkers van het concert Hans Goes en Alain Timmers.

Tributeconcert RipLive 2019 – 2021 – Het grootste eerbetoon van Nederland op 9 september 2022 in Patronaat, Zijlsingel 2 te Haarlem. Zaal open 20.00 uur, aanvang 20.30 uur. Kaarten via www.patronaat.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen