Telstar pakt tegen Helmond Sport eerste ’driepunter’ van het seizoen

Telstar blij met eerste overwinning van het seizoen

VELSEN – Met een 2-1 overwinning op Helmond Sport heeft Telstar voor de eerste keer dit seizoen drie punten binnengesleept. Waar het er eerst na 14 minuten nog leek mis te gaan toen Bryan van Hove voor Helmond scoorde, wisten de Witte Leeuwen in de loop van de wedstrijd de score naar winst om te buigen.

(foto’s: Dennis Gouda)

Tot voor gisteren moest Telstar het nog doen met slechts één punt uit drie wedstrijden, binnengehaald op De Toekomst bij Jong Ajax. De twee daarop volgende wedstrijden tegen respectievelijk thuis tegen PEC Zwolle (0-5) en uit tegen Willeme II (2-1) gingen echter verloren.

Met de driepunter tegen Helmond Sport lijkt echter de ban gebroken. Letterlijk vanaf de eerste minuut was te merken dat het team van Mike Snoei erin geloofde. Dat leidde al na 34 seconden voor de eerste doelrijpe kans voor Glynor Plet die van dichtbij de kans kreeg om binnen te tikken. Doelman Havekotte verstoorde echter een vroeg feestje voor de Velsenaren.

Tom Beugelsdijk al in de 11e minuut goed voor het eerste ‘geel’ van de wedstrijd.

Ondanks een veelbelovend begin was het toch Helmond Sport dat na 14 minuten de voorsprong pakte. Nadat eerst Martijn Kaars alleen op doelman Koeman afging maar zijn inzet nog gekeerd zag door de Telstar-doelman, was het niet veel later Bryan van Hove die alleen op ‘de zoon van…’ afkwam. Deze faalde niet en zorgde voor het ‘eerste mandje’ aan het scorebord, alleen voor Telstar wel aan de verkeerde kant.

Tot kort voor de rust moesten de Velsenaren tegen de achterstand aanhikken, totdat Koen Blommestijn met zijn tweede treffer van het seizoen voor de 1-1 tekende.

Koen Blommestijn zorgt ervoor dat Telstar met ‘goed gevoel’ de kleedkamer in kan

Telstar voortvarend uit de kleedkamer
Na rust begon Telstar voortvarend. Nog geen twee minuten nadat de spelers uit de kleedkamer waren gekomen belandde de bal al op de lat van de Helmonders uit een voorzet van Anwar Bensabouh. Het bleef echter 1-1 totdat in de 70e minuut Bryan van Hove in het Helmond-strafschotgebied een overtreding maakte op Mitch Apau.

Overtreding? Wel volgens de ‘scheids’

Hoewel het er alle schijn van had dat van hove toch echt de bal speelde was scheidsrechter Eijgelsheim onverbiddelijk en wees naar de stip. Het was aan de ervaren Glynor Plet om de penalty te verzilveren. Hij deed dat met een merkwaardige aanloop die veel weg had van een hink-stap-sprong, maar die wel het gewenste resultaat opleverde.

Glynor Plet met zijn ‘winnende’ na bijzonder aanloopje

Uiteindelijk lukte het de Velsenaren om  de voorsprong over de streep te trekken en daarmee de eerste overwinning van het seizoen binnen te slepen. Dit tot groot genoegen van ook trainer Mike Snoei.

Door deze zege klimt Telstar naar de veertiende plaats op de ranglijst met vier punten uit vier wedstrijden. Voor Helmond Sport kent het seizoen wel een erg wrange start. De ploeg van Sven Swinnen heeft na 4 wedstrijden nog geen enkel punt en is nu ‘rode lantaarn drager’ van de keuken Kampioen Divisie.

Mike Snoei na het laatste fluitsignaal: hoe blij kun je zijn als trainer?!

Klik HIER voor de uitgebreide fotoreportage van Dennis Gouda.