Voor route wandelaars NS-station Zandvoort – Circuit worden bruggen gebouwd

De Van Speijkstraat wordt dit jaar tijdens het Formule 1-weekend een stuk rustiger dan vorig jaar. De bezoekers die met de trein naar Zandvoort komen, worden namelijk ook via boulevard Barnaart naar het circuit geleid.

foto’s en film Charles Duijff

Tekstbron NH Nieuws:

Vorig jaar waren er geen side-events, dit jaar wel. Daarom worden de bezoekers ook via de boulevard geleid, zodat ze kunnen zien wat Zandvoort te bieden heeft”, laat een woordvoerder van de Dutch GP weten.

De Van Speijkstraat ligt tussen het treinstation van Zandvoort en het circuit. Het was vorig jaar de hoofdroute waarover de bezoekers die met de trein kwamen, naar het circuit werden geleid. Het leverde mooie plaatjes op van een zee aan mensen, en kinderen die vanuit hun voortuin koffie en koeken verkochten. (foto Van Speijkstraat actueel hieronder)Dit jaar komen er ongeveer 105 duizend bezoekers per dag. Dat zijn er veel meer dan vorig jaar, toen er 60 duizend per bezoekers per dag naar Zandvoort kwamen. De bezoekersstromen worden dit jaar verdeeld over de Van Speijkstraat en boulevard Barnaart.

Via die routes worden ze naar drie ingangen van het circuit geleid. De verwachting is dat het in de Van Speijkstraat rustiger zal worden dan vorig jaar, omdat het merendeel via boulevard Barnaart naar het ciruit zal lopen. Hieronder bouw van loopbrug richting de boulevard (Hotel Bouwes Palace) en foto uitcheckpoortjes NS station “Via de nieuwe route kunnen de bezoekers ook het strand en de zee zien”

SANDER TEN BOSCH, BEYOND ZANDVOORT;

Dit is de wens van de gemeente Zandvoort. “Vorig jaar werden de bezoekers via een straat met huizen gestuurd en dat was toen helemaal prima. Maar de kernkwaliteiten van Zandvoort zijn het strand en de zee en via de nieuwe route kunnen de bezoekers dat ook zien”, vertelt Sander ten Bosch van Zandvoort Beyond, de organisatie die alle side-events organiseert in aanloop naar en tijdens het Formule 1-weekend. “We hopen zo het contact met het dorp te versterken.” In het dorp worden overal volop woningen versierd (foto’s hieronder) Side-events

Boulevard Barnaart zal versierd zijn en er zullen ook een aantal merchandise-stands staan op de route naar het circuit. Op de midden-boulevard, tussen het Palace-hotel en het Badhuisplein, staan doe en spel-activiteiten zoals een kartbaan met racewagens. “We hopen natuurlijk dat mensen dat op de terugweg zien en doorlopen naar het dorp. Je ziet vanaf daar ook nog een stukje van het reuzenrad”, aldus Ten Bosch.

“Zo’n 20 procent zal alsnog door onze straat lopen, dus het zal even goed gezellig worden”

ELLEN KOPER, BEWONER VAN SPEIJKSTRAAT:

Veel bewoners in de Van Speijkstraat hebben vorig jaar genoten van de mensenmassa’s in hun straat en zijn een klein beetje teleurgesteld dat het dit jaar anders wordt georganiseerd. “Wij vinden het ontzettend jammer, maar ik begrijp het wel”, vertelt bewoner Ellen Koper.

“Ik denk dat het voor de bezoekers zelf wel fijn is dat het wat beter doorloopt, want bij de loopbrug ontstonden wel wat opstoppingen vorig jaar. Maar ik hoorde dat zo’n 20 procent van de bezoekers alsnog door onze straat zullen lopen, dus het zal even goed nog wel gezellig worden.”

Ondernemers

Bij de strandpaviljoens was het vorig jaar niet overal even druk. Veel ondernemers hadden overdag een leeg terras en liepen alleen rond etenstijd de benen uit hun lijf, als groepen Formule 1-bezoekers kwamen eten. Grote kans dat het dit jaar drukker wordt voor de paviljoens langs boulevard Barnaart. Harry Faase van Snackvoort Zandvoort staat eerste rang met zijn snackkar op boulevard Barnaart, maar hij is nog niet dolenthousiast over zijn positie en de bezoekersstroom. “Ik heb eigenlijk niet genoeg mensen om te werken, dus ik sta niet te springen. Het is natuurlijk wel heel leuk, maar ik zie het ook als een probleem.” Hieronder de loopbrug bij de rotonde richting ingang circuit

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen