Regio: Werk aan de weg: nieuw asfalt noordelijke gedeelte Heemsteedse Dreef van 12 tot 23 september

Foto: Charles Duijff

De bovenlaag van het wegdek aan het noordelijk gedeelte van de Heemsteedse Dreef moet worden vervangen. Daarbij wordt direct een geluidsreducerende asfalt aangebracht . Hiermee wordt het groot onderhoud aan de Heemsteedse Dreef afgerond.

Bron gemeente:

Het is onvermijdelijk dat de werkzaamheden geluidsoverlast, hinder voor het verkeer en een beperkte toegang tot woningen met zich mee brengen.

Het werk wordt uitgevoerd in zes fasen:

Wanneer? Welke baan? Welk gedeelte?

  • Fase 1 maandag 12 & Dinsdag 13 september Oostelijke rijbaan Tussen Johan Wagenaarlaan en Mahlerlaan
  • Fase 2 woensdag 14 & donderdag 15 september Oostelijke rijbaan Tussen Mahlerlaan en Pieter Aertszlaan (afsluiting César Francklaan);
  • Fase 3 vrijdag 16 & zaterdag 17 september Oostelijke rijbaan tussen Pieter Aertszlaan en Haarlem;
  • Fase 4 Maandag 19 september Westelijke rijbaan Tussen Haarlem en César Francklaan;
  • Fase 5 Dinsdag 20 september Westelijke rijbaan Tussen César Francklaan en Spaarnzichtlaan (afsluiting Lanckhorstlaan);
  • Fase 6 Woensdag 21 september Westelijke rijbaan Tussen Spaarnzichtlaan en Haemstedelaan.

Donderdag 22 en vrijdag 23 september zijn reservedagen.

Toegankelijkheid woningen

Omwonenden kunnen hun woning, gedurende de enkele dagen dat er voor hun woning geasfalteerd wordt, alleen te voet (of met fiets aan de hand) bereiken. Dit is per gedeelte (zie tabel) maximaal twee dagen. Ook bezorgdiensten en leveranciers kunnen het deel waar de wegwerkzaamheden plaatsvinden, tijdelijk niet per auto bereiken. Hulpdiensten kunnen uiteraard altijd terecht. Alle omwonenden worden geïnformeerd via een brief.

Fietsverkeer wordt omgeleid via straten in de directe omgeving. Bij kruisingen worden fietsers en voetgangers begeleid bij het oversteken. Voor de bushalten die binnen het werkgebied vallen worden tijdelijk alternatieve halteplaatsen aangegeven.

Deze worden vermeld op de bushalten zelf en zijn ook te vinden via CXX informatie

Het gemotoriseerde verkeer wordt tijdens de werkzaamheden in beide richtingen over de andere rijbaan geleid. Hierdoor is vanaf 6.00 uur in de ochtend maar één rijstrook per richting beschikbaar. Dit leidt zeer waarschijnlijk tot opstoppingen, vooral in de ochtend- en avondspits. Enkele dagen van te voren, en gedurende het project, kondigt de gemeente met tekstkarren de werkzaamheden aan.

Meer informatie is te vinden op WERK aan de WEG

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen