Sponsorloop Cool After School resulteert in donatie van 3000 euro voor Jeugdfonds Sport & Cultuur

Foto: Cool After School

HAARLEM – In de laatste week van de vakantie zijn kinderen en ouders van buitenschoolse opvang Cool After School dagelijks bezig geweest met een sponsorloop op een speciaal uitgezet parcours bij hockeyclub Saxenburg (H.M.H.C.). Resultaat: drieduizend euro voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Haarlem.

​Cool After School, een sportieve buitenschoolse opvang in Haarlem, organiseert het gehele jaar door diverse sporten, spellen en activiteiten met als doel kinderen te stimuleren en helpen bij hun ontwikkeling. Van wakeboarden tot biathlon en van wielrennen tot karate, deze kinderen leren en kunnen het vervolgens allemaal. Maar Cool After School beseft dat het hebben van opvang voor een kind niet vanzelfsprekend is. Zo zijn er veel gezinnen met financiële problemen die geen mogelijkheid hebben om lid te zijn van een club of vereniging. Cool After School organiseerde daarom met alle deelnemende ouders/verzorgers en kinderen een sponsorloop waarbij zij geld ophaalden voor Jeugdfonds Sport & Cultuur Haarlem.

In hoge temperaturen wisten de kinderen, met support van de sponsoren en mascotte Cas Kardinaal, een sportief en uitdagend parcours van circa 350 meter te trotseren. De Cool After Schoolers moesten springend over de horden, klimmend over een aantal verhogingen, tijgerend onder het zeil door om vervolgens vliegensvlug door de opblaas stormbaan heen te gaan. Iedere ronde leverde hen een bedrag op en als groep haalden zij uiteindelijk een bedrag van €3000,- op voor het goede doel. Cool After School hoopt hiermee zijn figuurlijke ‘steentje bij te dragen’ en kinderen de mogelijkheid te geven tot sporten, want sporten is voor iedereen!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen